Meniu
Search
x

Urşii înfometaţi atacă gospodării în satele din Argeş. Nu se mai tem să intre nici în oraşele mai mari

Relocarea sau împușcarea animalelor nu mai par soluţii eficiente. La Corbi, în Argeș, un urs care ataca a fost împușcat. A doua zi însă a venit altul.

la 19.10.2017, 17:42
Vezi și

Relocarea sau împușcarea animalelor nu mai par soluţii eficiente. La Corbi, în Argeș, de exemplu, un urs care ataca a fost împușcat. A doua zi însă a venit altul. Ministrul Mediului și Pădurilor spune că, înainte să dea aprobare pentru vânătoare, trebuie să facă un inventar.

La Corbi, ursul a atacat în fiecare noapte. Până acum două săptămâni, era unul pentru care s-a primit aprobare să fie împuşcat. Acum, a venit altul. Omoară tot ce-i iese în cale. Porci, cai și găini. 

Autoritățile locale merg zilnic cu comisii de evaluare în gospodării. Oamenii care și-au pierdut animalele sunt despăgubiți, dar la o valoare mică. Rămâne însă spaima. Se tem că vor cădea chiar ei victime atacurilor urşilor. 

Soluția, spun localnicii, este ca urșii să fie hrăniți. Nu au mâncare în păduri și nici în livezi, pentru că anul acesta a fost sărac în fructe.

În majoritatea localităților în care au atacat urșii este stare de urgență. Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă noaptea din case. Aceeaşi situaţie e şi în Dâmboviţa. În satul Butoiu de Jos, un urs a fost filmat în timp ce alerga haotic pe uliţă.

Şi în oraşul Găeşti, a fost văzut un exemplar. Nu se ştie însă dacă e acelaşi urs sau un altul. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Urşii înfometaţi atacă gospodării în satele din Argeş. Nu se mai tem să intre nici în oraşele mai mari