Antena Meniu Search
x

Literatura română a ajuns într-un depozit

Cele mai importante manuscrise ale literaturii române sunt, în sfârşit, în siguranţă.

Vezi și

 Cele mai importante manuscrise ale literaturii române sunt, în sfârşit, în siguranţă. Scrierile, de o valoare inestimabilă, cărţi vechi de peste 300 de ani au ajuns într-un depozit, departe de ochii publicului.

Mii şi mii de manuscrise ale celor mai mari scriitori români au fost admirate ani în şir la Muzeul Literaturii. Acum, în casa Kreţulescu, au mai rămas doar camere goale.

Având peste 300 de mii de manuscrise, pe lângă valoarea lor literară, au şi o valoare formidabilă. Sunt unicate. O valoare mult mai mare a avut-o, se pare, imobilul.

O casa pe care moştenitorii au cerut-o în instanţă şi pe care au câştigat-o după cincisprezece ani. Acum, doar echipele de muncitori care demontează mobilierul mai calcă în muzeu. Nu au mai rămas nici măcar literele din bronz care tronau deasupra uşii principale.

Scrierile lui Lucian Blaga, Mihail Sadoveanu, Mihai Eminescu şi George Bacovia, în cutii, şi-au găsit temporar altă casă. Departe de ochii publicului, într-un depozit în Casa Presei.

Cinci încăperi, supravegheate în permanenţă şi în care are acces o singură persoană, au fost amenajate pentru cele mai valoroase manuscrise. Primăria Capitalei şi Guvernul caută deja un nou sediu unde manuscrisele să poată fi expuse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Literatura română a ajuns într-un depozit