Antena Meniu Search
x

România în fierbere: 30.000 de oameni au în centrul Capitalei şi în ţară

Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii, la o zi de la potestele de stradă la care au luat parte aproximativ 25.000 de oameni

Vezi și

Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii, la o zi de la potestele de stradă la care au luat parte aproximativ 30.000 de oameni.

UPDATE 24.15: Lumea începe să se retragă, rândurile se împuținează. Peste 30.000 de oameni au ieșit în stradă și în a doua zi de proteste.

UPDATE 23.15: Peste 30.000 de oameni protestează în Piaţa Universităţii, de patru ore, oamenii agitând steaguri, suflând în fluiere şi vuvuzele, scandând şi afişând mesaje împotriva corupţiei şi clasei politice. Oamenii sunt în Piaţa Universităţii de patru ore, în număr mai mare decât la protestul de marţi seară, urmat de depunerea mandatului de premierul Victor Ponta şi demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

UPDATE 22.35:- Numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii a început să scadă. Zona rămâne blocată.

UPDATE 22.16: Numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii a ajuns la 30.000. O parte dintre protestatari au fost la Parlament, după care s-au alăturat din nou mulţimii din Piaţa Universităţii. "Nu mă cumperi cu două demisii" şi "Nu ne puteţi manipula", apare scris pe două dintre bannerele din mulţime.

UPDATE 21.30: Coloana protestatarilor crește de la un minut la altul. Sute de oameni se alătură miilor de manifestanți.

UPDATE 21.00: - Protestatarii de la Palatul Parlamentului se întorc în Piaţa Universităţii. Potrivit unor surse, peste 20.000 de oameni protestează în Bucureşti.

Străzile şi trotuarele din zona Universitate sunt ocupate de manifestanţi.

UPDATE 20.30:  - Peste 12.000 de oameni protestează la Bucureşti. Mulţi dintre ei au ajuns deja la Palatul Parlamentului, în timp ce alţii au rămas în Piaţa Universităţii.

UPDATE 20.00: În acest moment, sunt peste 9.000 de protestatari pe străzile Capitalei. Li se alătură și alții.

UPDATE 19.40: Mulţimea pleacă din Piaţa Universităţii spre Piaţa Unirii. Sunt persoane care susţin că se îndreaptă spre Parlament, altele spre Cotroceni.

UPDATE 19.20: Numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii este în creştere.

UPDATE 18.50Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi", "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", Nou partid, nou început", "Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie"

UPDATE 18.15Protestatarii, care sunt acum 6.000 de oameni şi al căror număr creşte, scandează "Peste tot corupţie, nicăieri Justiţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem schimbare, nu catedrale", "Corupţia ucide" şi "Jos sistemul mafiot", cerând totodată alegeri anticipate.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, miercuri seară, la o zi de la potestele de stradă la care au luat parte aproximativ 25.000 de oameni şi care au dus la depunerea mandatului de către Guvernul Ponta şi la demisia primarului Piedone. 

Oamenii au început să se adune în Piaţa Universităţii după ora 18.00.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zona fântânii de la Universitate sunt aproximativ 200 de bucureşteni, iar vizavi, la Teatrul Naţional s-au strâns alţi circa 200 de oameni.

Anunţul privind mitingul de miercuri seară a fost făcut, ca şi cu o zi în urmă, pe pagina de Facebook ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”.

Iniţiatorii manifestaţiei de miercuri seară au anunţat că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici”.

"Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nise foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!", a scris unul dintre iniţiatorii protestului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » România în fierbere: 30.000 de oameni au în centrul Capitalei şi în ţară