Antena Meniu Search
x

27 de localități, inundate în urma ploilor torențiale din ultimele ore (Video)

În luna lui Cuptor plouă mai ceva ca în lunile de toamnă. Doar în ultimele 24 de ore, au fost inundaţii în 27 de localităţi din 11 judeţe din ţară. Canalizările au cedat, astfel că zeci de străzi şi sute de gospodării au ajuns sub ape. Şi Bucureştiul s-a transformat aseară într-un oraş plutitor. În doar trei ore, a plouat cât pentru o lună întreagă.

de Redactia Observator

la 20.07.2020, 21:08

Vezi și
  • În București a plouat duminică seara, în trei ore, cât pentru o lună întreagă.

Şuvoaiele au lovit cu atât de multă forţă această comună că apa a rupt gardurile caselor, a inundat gospodăriile oamenilor şi a distrus drumurile. Doi localnici au fost evacuaţi de pompieri şi 150 de familii sunt izolate. Drumul care duce la casele lor a fost distrus de ape. 

O viitură care a măturat totul în cale s-a format pe pârâul Galda. Puhoaiele au inundat casele şi curţile oamenilor, care s-au salvat fiecare cum a putut din calea apelor. 

Calea ferată şi drumul judeţean care duce în Rimetea au fost şi ele transformate în lac. 

A fost o furtună cum nu se întâmplă decât o dată la câţiva zeci de ani, duminică seara, în Capitală. Trei ore a plouat fără oprire cât pentru o lună întreagă. Canalizările au cedat în faţa ruperii de nori şi apele au năvălit pe străzi. 

Şoferii, luaţi pe nepregătite de furtună, s-au trezit că fac valuri pe străzi. Autobuzele s-au împotmolit, iar troleele au fost trase pe dreapta. 

Sistemul de canalizare al Bucureştiului e proiectat să preia maximum 20 de litri de apă pe metru pătrat în două ore, potrivit Apa-Nova. Ori, duminică seara ... 

Alexandru Moldovan, director rețele Apa Nova: A fost înregistrată o cantitate medie, pe toată raza municipiului București, de 35 de litri de precipitații pe metrul pătrat. În zona Titan, undeva la 55 de litri pe metrul pătrat, și am avut chiar o intensitate maximă de 113 litri pe metrul pătrat în 15 minute. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Furtunile din aceste zile sunt foarte puternice, iar în doar 2-3 ore se pot strânge mai mult de 50 litri de apă pe metrul pătrat, cantitate care, în zona de câmpie, ar trebui să cadă în decursul întregii luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 27 de localități, inundate în urma ploilor torențiale din ultimele ore (Video)