Antena Meniu Search
x

Zeci de persoane care au aplicat pentru un loc de muncă s-au trezit cu credite pe numele lor

Zeci de persoane care îşi doreau cu disperare un loc de muncă au fost păcălite să trimită datele persoanele unor falşi intermediari din Ploieşti, care le promiteau că vor avea de lucru în scurt timp.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.03.2019, 17:47

36 de credite cu actele oamenilor care nu-şi doreau decât un loc de muncă - pixabay.com

Zeci de persoane care îşi doreau cu disperare un loc de muncă au fost păcălite să trimită datele persoanele unor falşi intermediari din Ploieşti, care le promiteau că vor avea de lucru în scurt timp.

Însă, în loc să obţină locul de muncă, oamenii se trezeau că au de achitat credite la care nu aplicaseră niciodată.

36 de credite cu actele oamenilor care nu-şi doreau decât un loc de muncă

Procurorii DIICOT informează că membrii unui grup infracţional au  postat, pe site-uri web specializate, anunțuri privind recrutarea de forță de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale și copii ale actelor de identitate. Ulterior, utilizând datele de identitate astfel obținute, precum și acte falsificate privind calitatea de angajat, suspecţii au formulat cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line, de la instituții financiar nebancare de pe teritoriul țării.

Anchetatorii au stabilit că membrii rețelei infracționale au formulat un număr de 36 solicitări de creditare utilizând datele de identificare personale ori aparținând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum și adeverințe de salariat şi extrase de cont falsificate, date și documente pe care le-au introdus în aplicațiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare.

14 persoane, duse la audieri

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 9 sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, 9 carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro și diferite înscrisuri, informează reprezentanții DIICOT.

14 persoane vor fi aduse la Ploiești, în vederea audierii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Zeci de persoane care au aplicat pentru un loc de muncă s-au trezit cu credite pe numele lor