Antena Meniu Search
x

Lumina sfântă de la Mormântul lui Iisus a ajuns şi în inima Maramureşului

La Vadu Izei 400 de credincioşi îmbrăcaţi în straie populare au aşteptat îndemnul preotului, ca să aprindă lumânările. După 40 de zile de post în care au ţinut doliu, oamenii au primit cu mare bucurie vestea învierii domnului.

Vezi și

 Focul viu de la Ierusalim din Biserica Sfântului Mormânt a ajuns cu o jumătate de oră întârziere în Vadu Izei din judeţul Maramureş. Oamenii au aşteptat în rugăciune sosirea Luminii.

După ce biserica a fost înconjurată de trei ori, aşa cum cere tradiţia, preotul s-a oprit în faţa uşilor bisericii, unde a cerut permisiunea să intre în biserică. După el au intrat şi credincioşii.

Nu toţi. Cei mai mulţi au ascultat slujba de afară. Printre localnicii care nu au încăput în lăcaş a fost şi o doamnă care a venit tocmai de la Bucureşti.

Tradiţia cere ca lumânarea aprinsă să fie dusă acasă fiindcă aceasta simbolizează lumina învierii Domnului Iisus Hristos. Iar asta nu este singura tradiţie pe care localnicii din Vadu Izei o păstrează cu sfinţenie.

În postul mare oamenii au purtat doliu. Dar aseară au mers să ia lumină în haine de sărbătoare. În această dimineaţă, credincioşii se vor întoarce la biserică cu bucate pe care preotul le va sfinţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Lumina sfântă de la Mormântul lui Iisus a ajuns şi în inima Maramureşului