Antena Meniu Search
x

Lumina Sfântă, răspândită în toată lumea

Sărbătoarea Paştelui a început la mormântul domnului, în Ierusalim. Acolo s-a aprins, ca-n fiecare an, flacăra sfântă. Mii de pelerini au aşteptat în jurul bisericii să ia lumină.

Vezi și

 Şi mai mulţi s-au rugat în Vatican, dar şi la Moscova. Anul acesta Paştele a fost în aceeaşi zi pentru toţi creştinii. La ora locală 14, în Biserica Sfântului Mormânt, s-a aprins ca prin minune bucata de vată curată aşezată pe lespedea de piatră. În lăcaşul de cult şi în afara sa, mii de oameni aşteptau să ia lumină.

Focul sfânt a făcut înconjurul lumii în câteva ore. A ajuns şi la catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Patriarhul Chiril al Moscovei a anunţat învierea Domnului. La slujba de Înviere a participat şi preşedintele rus, Vladimir Putin, însoţit de prim-ministrul Dmitri Medvedev şi soţia lui, dar şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

La Vatican, Papa Francisc a condus cea de-a doua slujbă de Înviere din mandatul său. Zece mii de oameni au asistat la ceremonia din Bazilica Sfântul Petru, în timpul căreia Suveranul Pontif a botezat zece oameni, de toate vârstele, din şase ţări diferite.

Sfântul Părinte i-a îndemnat pe creştini să îşi găsească drumul spre Dumnezeu, aşa cum şi apostolii şi-au redescoperit credinţa în Mântuitor, după Învierea sa. Astăzi, Papa Francisc va transmite tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi", în piaţa Sfântul Petru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Lumina Sfântă, răspândită în toată lumea