Antena Meniu Search
x

Luna Februarie, un mister pentru elevi

Americanii se gandesc foarte serios sa scoata orele de caligrafie din programa scolara! Cine vrea sa invete sa scrie de mana, poate sa o faca. In rest, elevii trebuie sa stie doar sa tasteze frumos, ca doar traim in secolul Internetului. Cred ca si pustii din Romania ar fi foarte incantati sa li se intample asa ceva, mai ales ca sunt genul acela care nu stiu in ce data sunt, daca nu isi arunca un ochi pe ecranul telefonului mobil. Cu toate acestea, tot ma mir de faptul ca multi dintre ei habar n-au ca februarie este cea mai scurta luna a anului si ca maine e 1 Martie.

Vezi și

Februarie este cea mai scurta luna in calendarul Gregorian, insa unii elevi au alta parere: “O data la 4 ani, luna februarie sa aiba 30 de zile”

Multi elevi chiar se bucura ca maine nu e 1 Martie, ca sa nu le mai cumpere flori si martisoare profesorilor.

Si anul bisect e un mister pentru unii elevi. Unii dintre ei cred ca o data la cinci ani luna februarie are 29 de zile. Numarul zilelor dintr-un an le da si el batai de cap: “Nu stiu. 500, 320 sau 520?”.

“Anul are 367 de zile cand luna februarie este de 30 de zile”, spune un alt tanar.

Daca nu ar exista telefonul mobil care sa arate data exacta, atunci elevii sustin ca si-ar lipi pe perete din camera un calendar in loc de posterul cu formatia preferata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Luna Februarie, un mister pentru elevi