Antena Meniu Search
x

Cu o lună înainte de Paște, mieii sunt graşi şi scumpi

Au început negocierile pentru mieii de Paşte. Cu o lună înainte de sărbătorile pascale, mieii sunt graşi şi scumpi. Anul acesta, exporturile vor scumpi carnea. Cererea de pe piaţa de la noi este dublată de cea din străinătate, iar ciobanii vor să vândă la sigur, pentru nu a rămâne cu mieii în pieţe.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 22:13

Vezi și

Au început negocierile pentru mieii de Paşte. Cu o lună înainte de sărbătorile pascale, mieii sunt graşi şi scumpi. Anul acesta, tocmai exporturile vor scumpi carnea. Cererea de pe piaţa de la noi este dublată de cea din străinătate, iar ciobanii vor să vândă la sigur, pentru nu a rămâne cu mieii în pieţe în ziua de Paşte.

Deja mieii de Paşte sunt ceva cam grăsuţi, iar ciobanii spun că mulţi dintre ei vor ajunge la export, în special în ţările din zona arabă. 

Preţul pentru export e mai bun decât cel din ţară, care a rămas neschimbat de mulţi ani, în timp ce cheltuielile ciobanilor au tot crescut.

Cel mai probabil, preţurile vor creşte cu câţiva lei în apropierea Paştelui. Va cântări mult şi concurenţa.

Export de 800.000 de ovine în Iran

De anul acesta, România a reluat exporturile către Iran. Estimările arată că vom trimite, în primele şase luni ale anului, 800.000 de ovine.

"Îi ţinem patru luni şi îi hrănim, iar cheltuielile sunt destul de mari", se plâng ciobanii.

Unul dintre cei mai cunoscuţi producători susţine că livrările vor fi cu 30% mai mici în special din cauza preţului şi a cheltuielilor cu întreţinerea.

Cum marfa va fi mai puţină, fermierii au început deja să primească comenzi pentru că mai este doar o lună până la Paşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cu o lună înainte de Paște, mieii sunt graşi şi scumpi