Antena Meniu Search
x

Mai multe oraganizaţii caritabile din Londra oferă ajutor copiilor din România

11 copii frumoşi trăiesc într-o sărăcie lucie, într-o hală dezafectată din Iaşi. Ştiu din faşă ce înseamnă sacrificiile şi lipsurile, dar nu au uitat să zâmbească

Vezi și

11 copii frumoşi trăiesc într-o sărăcie lucie, într-o hală dezafectată din Iaşi. Ştiu din faşă ce înseamnă sacrificiile şi lipsurile, dar nu au uitat să zâmbească. Aşa i-au învăţat părinţii care se zbat să îi întreţină şi să îi trimită la şcoală aşa cum pot.

De sărbători, mai multe organizaţii caritabile din Londra, alături de fundaţia Mereu Aproape şi Proconsul strâng bani pentru a le construi case.

La periferia Iaşi-ului, o hală dezafectată este casă pentru 25 de oameni. La câţiva paşi de trenurile care trec în mare viteză, tot ceea ce 11 copii îşi permit, de sărbători, este să viseze. Jucăriile sau un brad de Crăciun sunt peste puterea lor de imaginaţie.

În cămăruţa improvizată pe unul dintre peroane, Ion şi Ana sunt copleşiţi de greutăţi. Muncesc pe unde apucă, iar cele 14 milioane adunate din alocaţia de handicap a mezinului şi pensia de îngrijire, abia le ajung să îşi crească cei cinci copii. Se ambiţionează totuşi, să îi trimită, pe toţi, la şcoală.

Elena Bujor stă de opt ani aici. În cămăruţa de 18 metri pătraţi, fără curent şi apă potabilă, a reuşit să crească 6 copii. Din salariul ei de ajutor de bucătar îşi creşte şi cei doi nepoţi.

Impresionate de drama acestor oameni, în colaborare cu alte două organizaţii caritabile, un grup de mame românce stabilite în marea Britanie strâng bani ca să îi ajute. Mai multe evenimente caritabile vor avea loc săptămânile următoare. Trupa Proconsul va susţine acolo un concert duminică. Toţi românii din Londra sper eu să fie acolo, cu mic cu mare, de la constructor până la patron de multinaţională din Londra ca să ajutăm. Preţul biletului începe de la 30 de lire cu opţiunea să doneze mai mult cei care doresc.

Proiectul a fost adus în atenţia Asociaţiei Mamicile din UK de Fundaţia Mereu Aproape. Proiectul Schimbă o viaţă al Fundaţiei Mereu aproape. TAIE. uneşte oameni, acum şi din Marea Britanie, de la Londra, români de-ai noştri, astfel încât să putem ajuta. Îi vom ajuta pe cei din Iaşi şi vom continua să ajutăm până la capăt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Mai multe oraganizaţii caritabile din Londra oferă ajutor copiilor din România