Video Mai multe preparate româneşti au ajuns în topurile internaţionale. Ciorba rădăuţeană, recunoscută la nivel mondial
Mai multe preparate româneşti sunt atât de gustoase, încât au ajuns în topurile de profil. Cum ar fi TasteAtlas, o "enciclopedie a aromelor" cu peste 10.000 de alimente și băuturi din întreaga lume. Aşadar, salata de vinete, supa de pui cu tăiţei, bulzul, mujdeiul şi urda apar în clasament. Iar ciorba rădăuţeană este pe locul 12 în topul celor mai bune supe tradiționale din lume.
Ciorba rădăuţeană ne surprinde cu gustul ei deosebit, dat de către ingredienele folosite în prepararea ei, luate de la producători locali, a transmis reporterul Observator, Angela Bertea.
Iar dacă ar fi să găsim competitori n-am merge prea departe. Vă arătăm în continuare un alt preparat autohton pe care nu l-am găsit în clasamentul de mai devreme, în schimb l-am găsit în postarea a doi vloggeri de călătorie canadieni, cu peste 200 de mii de fani.
Cremoasă, gustoasă, catifelată, ciorba de burtă i-a impresionat tare pe influenceri. Bine, nu este chiar românească, ci turcească din ce înţelegem, dar o punem atât de des pe mesele noastre, încât o putem considera un preparat autohton. Cuplul a filmat momentul în care testează pentru prima dată preparatul. Iar apoi încearcă să-l şi gătească.
Materialul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰