Antena Meniu Search
x

Video Maia Morgenstern, declarații după atacul antisemit la adresa sa. Procurorii Antimafia cataloghează incidentul ca act terorist

Actriţa Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea printr-un e-mail semnat de partidul AUR. Liderul formaţiunii se dezice de un astfel de mesaj, în timp ce actorii Teatrului Evreiesc de Stat sunt îngroziţi şi cer protecţie urgentă statului român. SRI a identificat până acum doi suspecţi, la Timiş şi la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 28.03.2021, 19:45

Vezi și

Maia Morgenstern a primit mesajul îngrozitor când se pregătea să sărbătorească Paştele Evreiesc. Printr-un email, actriţa este ameninţată cu moartea şi este ţinta directă a unui atac antisemit. Mai mult agresorul o ameninţă şi pe fiica actriței dar şi pe ceilalţi actori ai Teatrului Evreiesc de Stat. Ororile, ce nu pot fi reproduse, vin de la adresa de e-mail Andrei Ilarie, iar mesajul este semnat "din partea partidului AUR". Actriţa a depus imediat plângere la poliţie.

Maia Morgenstern, actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat: ”Contul de Facebook îmi este blocat, mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, mulţumesc pentru susţinere şi solidaritate şi mulţumesc tuturor celor care au condamnat un astfel de atac”.

George Simion s-a dezis de mesajul de amenințare la adresa Maiei Morgenstern

George Simion, preşedintele AUR, s-a dezis imediat de mesaj, reclamă o "intoxicare incalificabilă" şi a transmis întreaga susţine pentru Maia Morgenstern.

Şi ceilalți actori ai Teatrului evereiesc de stat sunt şocaţi de atac.

Mircea Dragoman, actor: Suntem cu toții foarte șocaţi, în ultima vreme parcă observăm că există un fel de a unui mesaj foarte puternic si antisemit și rasist și suntem socati. Jidanii, tăciunaţii sunt cuvinte care pentru foarte mulți oameni nu înseamnă nimic”.

Katia Pascariu, actriță: ”Este un mesaj care a stat în stare latentă și acum s-a dat LIBER. După părerea mea, faptul ca AUR dezminte nu înseamnă că nu asteptam măsuri de protecţie”

"Suntem alături de Maia", formula care a împânzit reţelele de socializare

Chiar membri ai Guvernului remarcă atacuri antisemite în ultima vreme.

Alexandru Muraru, reprezentant Guvern: ”Când membri ai acestui partid politic elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului, eu atunci cred că sunt încurajări la acțiuni antisemite”.

"Suntem alături de Maia" este formula care a împânzit astăzi reţelele de socializare. Mii de oameni îşi exprimă susţinerea pentru Maia Morgenstern şi pentru actorii teatrului evereisc de stat.

Oana Nae, PR Teatrul Evreiesc de Stat:Gestul nu e doar de a jigni pe cineva, e un gand profund inuman, e un gest antisemitc si trebuie sa spunem acest cuvant”.

Amenințările cu moartea, anchetat drept un ”act terorist”

În urma analizării mesajului, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală. Procurorii Antimafia cataloghează incidentul ca act terorist. La anchetă participă şi SRI. Până acum, oamnii legii au doi suspecţi, din Timiş şi Bucureşti.

Nu e prima dată când Maia Morgenstern e ţinta unui astfel de atac. În urmp cu 10 zile, a povestit pe facebook că la o intrunire a directorilor de teatru, la Primarie, un invitat a folosit termene jignitoare la adresa evreilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Maia Morgenstern, declarații după atacul antisemit la adresa sa. Procurorii Antimafia cataloghează incidentul ca act terorist