Antena Meniu Search
x

Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea într-un mesaj trimis Teatrului Evreiesc de Stat

Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea într-un mesaj trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi semnat „din partea partidului AUR”. Actrița a publicat, pe Facebook, capturi de ecran ale unui e-mail primit pe mai multe adrese ale Teatrului Evreiesc de Stat. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.03.2021, 22:31

  • Amenințările cu moartea primite de Maia Morgenstern vin la o săptămână după ce actrița relata, pe Facebook, cum a asistat la un moment în care cineva important, om de cultură, a rostit o replică antisemită.

„Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului” a scris actrița  Maia Morgenstern, sâmbătă seară, în dreptul celor două capturi de ecran cu e-mailul care conține amenințări oribile la adresa ei.  

Mesajul de amenințare la adresa actriței Maia Morgenstern

Președintele AUR spune că e vorba de ”o intoxicare”

George Simion a transmis un comunicat de presă în care se dezice categoric de mesajul de amenințare și condamnă „atacul” la adresa actriței Maia Morgenstern.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate”, a transmis George Simion.

Maia Morgenstern, șocată să audă o replică antisemită la o întâlnire culturală

În urmă cu o săptămână, Maia Morgenstern a relatat pe pagina sa de Facebook că în timpul unei întâlniri la care au participat directori de teatre și de instituții de cultură, a asistat la un moment în care o persoană a rostit o replică antisemită.

Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul: Vocea teatrului licean bucureștean. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei. Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți… Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe. Și iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem așa, jid…” – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…” Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat. În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur”, a scris, atunci, Maia Morgerstern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea într-un mesaj trimis Teatrului Evreiesc de Stat