Antena Meniu Search
x

Maiorul Radu Florin Teletin, mort în Făgăraș, era pasionat de munte și fotografie. „O lume fără limite, dincolo, cum spuneai tu!”

Maiorul Radu Florin Teletin, care a murit în munții Făgărașului după ce s-a prăbușit în gol în timpul unei escalade pe un versant al Arpăşelului, era un pasionat al înălțimilor și obișnuia să facă traseele montane de unul singur. O greșeală care, uneori, costă scump, spun salvamontiștii. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.08.2020, 10:32

Maiorul Radu Florin Teletin, mort în Făgăraș, era pasionat de munte și fotografie
Maiorul Radu Florin Teletin, mort în Făgăraș, era pasionat de munte și fotografie - Facebook/Radu Florin Teletin/MApN
  • Radu Florin Teletin s-a prăbușit în gol în timpul unei escalade pe un versant al Arpăşelului.
  • Căderea lui Radu Florin a fost observată de o femeie aflată pe o potecă, iar aceasta a sunat la 112.

Pasiunea pentru munte se vede inclusiv în postările sale de pe Facebook. În ultima lună, Radu a postat numeroase fotografii în care a apare pe crestele Carpaților, plecat cu cortul sau admirând covorul de nori de la picioarele sale.

Cu o zi înainte de tragedie, Radu Florin a postat o fotografie impresionată de pe vârful Negoiu, cu mesajul ”Imaginează-ți o lume fără limite”.

Într-adevăr.. O lume fără limite..mai sus...dincolo..cum spuneai tu..!!!”, comentează cineva la postarea lui. 

”Rămas bun camarade, ai ajuns mai sus decât îți puteai închipui! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, scrie și un coleg de arme.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Căderea lui Radu Florin a fost observată de o femeie aflată pe o potecă, iar aceasta a sunat la 112. 

MApN, mesaj de condoleanțe

Salvamontiştii argeșeni l-au găsit inconștient, însă respira, așa că au chemat de urgență un elicopter care să îl transporte la spital. Din nefericire, când elicopterul ateriza lângă creastă, bărbatul a intrat în stop cardiorespirator şi, cu toate eforturile depuse de echipa medicală, nu a mai putut fi salvat.

Ministerul Apararii Nationale a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria maiorului Radu Florin Teletin de la Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

”Pasionat de munte și de fotografie, de fiecare dată când avea posibilitatea parcurgea trasee montane dificile și din păcate, muntele și-a cerut tributul. Omul și ofițerul, Radu Florin Teletin, va continua să fie alături de noi și îi vom păstra vie amintirea în sufletele noastre.

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, se arată în mesajul MApN.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Maiorul Radu Florin Teletin, mort în Făgăraș, era pasionat de munte și fotografie. „O lume fără limite, dincolo, cum spuneai tu!”