Antena Meniu Search
x

Mama şi copil, salvaţi în ultimul moment

Ce nu a încercat asistenţa socială în patru ani, au reuşit reporterii Observator în mai puţin de 24 de ore.

Vezi și

 Ce nu a încercat asistenţa socială în patru ani, au reuşit reporterii Observator în mai puţin de 24 de ore. După ce povestea bebeluşului crescut în mizerie într-o fostă cooperativă comunistă lăsată în paragină a emoţionat o ţară întreagă, asistenţii sociali s-au mobilizat.

În spatele uşilor ce stau să cadă a venit pe lume un copil. Acum mai bine de jumătate de an. Nimeni nu mai ştie exact când, nici măcar cea care i-a dat viaţă.

Tot aici l-am găsit şi noi, lângă cei care ar fi trebuit să îl ocrotească. Undeva în comuna gălăţeană Poiana. Într-o mizerie mai cruntă decât sărăcia lucie în care trăieşte întreaga familie de mai bine de 16 ani.

Pe amândoi i-au luat astăzi cei de la Protecţia Copilului, împreună cu mama lor. Pe unul din fostul CAP acolo unde mama locuieşte cu concubinul său, pe altul de la tată, primul soţ al femeii. A fost nevoie ca suferinţa lor să fie auzită de toată lumea pentru ca asistenţii sociali să îşi facă treaba. Toţi trei au fost internaţi în spitalul din Galaţi pentru analize.

Viceprimarul comunei Poiana nu e deloc străin de suferinţa bebeluşului. Chiar şi aşa, grija lui este alta. Cu două somaţii de evacuare, edilul caută acum soluţii pentru demolarea fostului CAP.

Acasă, în Poiana, tatăl îşi aşteaptă soţia şi copilul acasă. Protecţia Copilului aşteaptă acum rezultatele anchetei şi raportul medical pentru a vedea în grija cui vor rămâne cei doi copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Mama şi copil, salvaţi în ultimul moment