Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Managerii companiilor de stat sunt plătiți mult mai bine decât cei din mediul privat

Statul plăteşte mai bine decât privatul. Pare greu de crezut, dar managerii companiilor de stat câştigă mult mai bine decât omologii lor mediul privat. Regula este valabilă şi în cazul angajaţilor de rând.

de Redactia Observator

la 04.12.2015 , 19:47

 Statul plăteşte mai bine decât privatul. Pare greu de crezut, dar managerii companiilor de stat câştigă mult mai bine decât omologii lor mediul privat. Regula este valabilă şi în cazul angajaţilor de rând. Domenii precum asigurările, metalurgia sau extracţia oferă salarii chiar şi cu câteva mii de lei pe lună mai mari la stat.

Conform datelor Intitutului Naţional de Statistică, din 58 de sectoare de activitate analizate, statul plăteşte mai bine în 32 de cazuri. Angajaţii din bănci şi asigurări, de exemplu, câştigă mult mai bine dacă lucrează la stat decât la privat. Diferenţa este foarte mare în favoarea statului şi în cazul celor ce lucrează în industria metalurgică. Iar bugetarii din domeniul extracţiei câştigă cu aproape 2 mii de lei mai mult pe lună decât colegii lor din mediul privat. Media este ridicată şi de lefurile uriaşe ale şefilor din companiile de stat.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Managerii companiilor de stat sunt plătiți mult mai bine decât cei din mediul privat