Antena Meniu Search
x

Manastire in pericol de prabusire din cauza alunecarilor de teren

O manastire din judetul Prahova este pe punctul de a disparea de pe suprafata pamantului, cu tot cu chiliile in care traiesc 25 de maicute. Dealul pe care a fost ridicata a inceput sa o ia la vale. Nu de azi de ieri ci de cinci ani.

Vezi și
Constructia manastirii Sfantul Ioan Evanghelistul a inceput in 2006, iar doi ani mai tarziu, lacasul de cult era gata. Cam tot atunci dealul pe care a fost ctitorita a inceput sa se surpe. “Eu stiu mai demult, acum vreun an ca au probleme din cauza ca s-au cam taiat pomii de acolo si a fugit locul”, a spus un barbat din zona.

In timp, procesul s-a accelerat, iar acum buza prapastiei a ajuns langa chiliile maicutelor.

Localnicii cred ca aceasta nenorocire ar fi putut fi evitata, daca arborii de pe deal nu ar fi fost taiati sa se faca loc pentru casele de vacanta.

Autoritatile locale cunosc situatia, insa nu au destui bani sa rezolve problema. Asa ca au cerut ajutorul guvernului. “Am facut o comisie comuna si incercam sa demaram un proiect de hotarare de guvern pentru alocarea unor sume ca sa punem sa eliminam aceasta calamitate din localitatea Cornu”, a declarat Cornel Nanu, primarul comunei.

Edilul se teme de ce este mai rau daca Guvernul nu va aloca repede bani.

Alunecarea de teren ar putea distruge atat manastirea, cat si casele localnicilor din apropierea acesteia.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Manastire in pericol de prabusire din cauza alunecarilor de teren