Antena Meniu Search
x

Programul 'Masa caldă' pentru elevi, în aşteptare. Problemele primăriilor s-ar rezolva în luni de zile

Peste 400 de copii din Arad aşteaptă de mai bine de un an ca promisiunea unui prânz oferit la şcoală să devină realitate, prin programul 'Masa caldă'.

Vezi și

Peste 400 de copii din Arad aşteaptă de mai bine de un an ca promisiunea unui prânz oferit la şcoală să devină realitate, prin programul 'Masa caldă'. Unitatea lor de învăţământ a intrat în programul-pilot, alături de alte 50 de instituţii din întreaga ţară.

Mare a fost bucuria oamenilor de pe strada Ilarion Felea din Arad, când - în vara anului 2016 - Ministerul Educaţiei a ales şcoala din cartierul lor pentru a le oferi mâncare caldă elevilor. 

Cum copiii ar fi trebuit să primească o masă caldă încă de la începutul anului şcolar în curs, Primăria Arad a şi alocat bani pentru cantină. 

Nu mai puţin de 63.000 de euro a costat containerul în care a fost amenajată sala de mese. Alţi 6.000 de euro au fost daţi pe scaune, mese, frigider, cuptoare cu microunde.

Sunt mulţi copii care nu au ce să mânânce acasă şi tot atât de mulţi sunt cei care preferă să nu vină la şcoală din cauza neajunsurilor.

SOFIA MLADIN, directorul Şcolii Gimnaziale "Ilarion Felea" Arad:

Avem foarte mulţi copii care absentează probabil şi din cauza situaţiei materiale de acasă sau din pricina mediului dezavantajat din care provin.

Însă, deşi în decembrie 2017, Guvernul a anunţat că va aloca noi fonduri pentru program, a apărut o mare problemă.

SOFIA MLADIN, directorul Şcolii Gimnaziale "Ilarion Felea" Arad:

Nu ştim cine va angaja acest personal întrucât unitatea noastră este nevoită să se încadreze într-un anumit număr de norme şi, în prezent, nu avem resursa umană necesară.

RALU COTRĂU, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad

Aşteptăm normele de aplicare a Programului "Masă Caldă" pentru elevi. Abia după aceea vom căuta soluţie optimă.

Iar asta ar putea să mai dureze cel puţin trei luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Programul 'Masa caldă' pentru elevi, în aşteptare. Problemele primăriilor s-ar rezolva în luni de zile