Antena Meniu Search
x

Marea păcăleală de pe litoral. Celebrele hamsii sunt, de fapt, șprot

Cea mai populară mâncare de pe litoral e o păcăleală. Mâncăm fără să ştim şprot în loc de hamsie, atrag atenţia inspectorii de la Protecţia Cosumatorului. În plus, nouă din 10 localuri de la malul mării pun sănătatea turiştilor în pericol, spun autorităţile.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 23:20

Vezi și

Cea mai populară mâncare de pe litoral e o păcăleală. Mâncăm fără să ştim şprot în loc de hamsie, atrag atenţia inspectorii de la Protecţia Cosumatorului. În plus, nouă din 10 localuri de la malul mării pun sănătatea turiştilor în pericol, spun autorităţile care au verificat restaurante, şaormerii şi autoserviri.

Mâncare gătită, ţinută în căldură, mezeluri, carne congelată şi legume mucegăite. Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului, în localurile de la malul mării, unde, în plin sezon, mănâncă mii de oameni. Clienţii cumpără cu încredere hamsii, fără să ştie că, de fapt, comercianţii le vând şprot, un peşte mai ieftin.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vânzătorii se bazează pe faptul că cei mai mulţi nu ştiu să facă diferenţa între peşti.

La controale s-au descoperit şi autoserviri sau shaormerii în care alimentele erau depozitate în căldură sau direct pe podea. În faţa autorităţilor, comercianţii au încercat să-şi găsească scuze.

Inspectorii au găsit frigidere care par să nu fi fost curăţate vreodată, blaturi de lucru murdare şi ustensile nesplătate şi ruginite. Clătitele, la mare căutare pe litoral, erau preparate într-o mizerie de nedescris.

Nereguli au fost găsite şi la tarabele care vând jucării. Multe dintre produse sunt periculoase pentru copii şi nu au etichete cu avertizări, aşa cum prevede legea. Comisarii ANPC au dat amenzi in valoare peste un milion de lei în doar două săptămâni şi anunţă că vor continua controalele pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Marea păcăleală de pe litoral. Celebrele hamsii sunt, de fapt, șprot