Mâncarea picantă, mai bună ca viagra!
Mâncarea picantă este unul din cele mai bune afrodisiace. Celebra pilulă albastră ar fi extrem de invidioasă pe ardeiul roşu sau pe sosul de chili. Şi asta pentru că bărbaţii care consumă alimente bine condimentate au un apetit sexual mai mare
Mâncarea picantă este unul din cele mai bune afrodisiace. Celebra pilulă albastră ar fi extrem de invidioasă pe ardeiul roşu sau pe sosul de chili. Şi asta pentru că bărbaţii care consumă alimente bine condimentate au un apetit sexual mai mare
Concluzia le aparţine cercetătorilor francezi, care au descoperit şi substanţa responsabilă pentru fenomen. Este vorba de caps-aicină, o substanţă chimică din ardeii iuţi. Practic ea ajută la creşterea nivelului de testosteron. Iar fenomenul nu le ocoleşte nici pe femei, pentru că şi ele au în organism un anumit nivel de testosteron.
O mâncare pe gustul lui Ganesh! Originar din India, bucătarul pregăteşte de ani de zile mâncăruri tradiţionale într-un restaurant cu specific indian din Capitală.
Românii însă au o toleranţă mai mică la condimente usturătoare. Aşa că gradul de iuţeală şi usturime este semnalată în meniu. Uşor condimentată, hot sau spicy.
Românii nu sunt recunoscuţi pentru mâncărurile picante pe care le consumă. Dar au reuşit să impresioneze un obişnuit al bucătariei indiene. Probabil au descoperit efectul miraculos pe care această mâncare îl are asupra organismului.
Acest hormon masculin îi face pe bărbaţi mai agresivi, mai activi sexual şi mai dispuşi să-şi asume riscuri. De asemenea, în cadrul unui grup, bărbaţii cu mai mult testosteron tind să devină lideri, adică să fie masculi dominanţi alpha. O concluzie la care au ajuns şi fiziologii de la Universitatea Grenoble din Franţa.
Capsaicina, substanţa chimică din ardeii iuţi creşte şi ritmul cardiac, provoacă transpiraţie şi creşte nivelul de endorfine şi adrenalină. Iar endorfinele sunt hormonii care produc starea de fericire.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰