Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Mancatul in exces poate duce rapid la bulimie

Cunoasteti aliatii femeilor, in momentul in care au o suparare? Nu familia, nici prietenii apropiati. Ciocolata si inghetata. In cantitate cat mai mare, daca se poate

Vezi și

Este o generalizare, de acord, pentru ca exista si persoane care nu se dau in vant dupa dulciuri. Acestea compenseaza cu alimente aflate sus de tot in varful piramidei alimentare, pentru ca ingrasa rau de tot. Totusi, care este legatura dintre depresie si mancare, pentru ca e clar ca exista asa ceva?! Va explica imediat specialistii.

Hollywoodul e plin de vedete care se refugiaza in mancare. Britney Spears, Christina Aguilera si Janet Jackson aratau senzational in momentul in care s-au lansat. Celebritatea le-a adus insa si mult stres, iar de aici si pana la depresie, a fost doar un pas. Numai ca, in loc sa apeleze la un psiholog, s-au repezit in frigider. Au ramas la fel de deprimate, dar mult mai plinute. Foamea cauzata de depresie are o explicatie medicala.

In momentul in care traim o emotie negativa serotonina, care este un eurotransmitator aflat in creierul nostru, este in cantitate foarte mica, iar mancatul in mod compulsiv face ca acest nivel de serotonina sa fie reglat.

Stresul emotional este principala cauza care determina cresterea hormonului stresului, cortisolul. Aceasta crestere este asociata cu scaderea unui alt hormon, insulina. Din aceasta deregrale apare senzatia de foame excesiva. Specialistii spun insa ca senzatia de bine cauzata de mancatul in exces este doar una de moment. Dupa ce am mancat o cantitate suficient de mare de mancare realizand acest lucru si realizand ca am facut-o din cauza unor trairi negative, ne simtim si mai rau.

Daca starurile de la Hollywood nu fac fata stresului, persoanele publice de la noi stiu cum sa se descurce atunci cand intervin oboseala si problemele. Si in niciun caz nu incep sa manance non-stop.

"Ma gandesc sa fac ceva care sa placa sufletului meu si sa ma bucure si sa ma duca intr-o alta zona, respectiv sa plec intr-o vacanta. O vacanta in care sa ma straduiesc sa mananc ceea ce trebuie, sau sa mananc cat mai putin, sa vad ceea cat mai mult. Consider ca e o varianta pentru cei care pot sa faca treaba asta, au timpul necesar", povesteste o femeie. Cine nu isi permite sa fuga in vacanta atunci cand e suparat se trateaza altfel. "Prefer sa ies la plimbare, sau sa ascult muzica".

Pe scurt, tratamentul corect al depresiei vine din interior, nu din frigider catre stomac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Mancatul in exces poate duce rapid la bulimie