Marea mahmureală se drege cu acreală
În Bucovina, până şi marea mahmureală are parte de un tratament tradiţional. După principiul "gata cu băutura, tot mai bună-i murătura", turiştii s-au dres în a doua zi de Crăciun cu zeamă de varză şi castraveţi muraţi.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
În Bucovina, până şi marea mahmureală are parte de un tratament tradiţional. După principiul "gata cu băutura, tot mai bună-i murătura", turiştii s-au dres în a doua zi de Crăciun cu zeamă de varză şi castraveţi muraţi.
O fi dulce vinul. Dar după o seară de poveste în tărâmul tradiţiilor, după ce a curs băutura cu nemiluita, parcă mai bine merge o acritură. Vă propunem un experiment. Reporterul Observator îi va servi pe turişti cu murături direct din castron. Rezultatul?
Gogonelele şi zeama de varză nu sunt singurele leacuri pentru marea mahmureală. Gazdele s-au gândit la altceva. Să trateze durerea de cap a turiştilor cu o friptură de-ţi ia minţile.
Aşa că au tras un viţel în ţeapă şi l-au pus pe foc. Din când în când, l-au aghesmuit ca să fie şi mai fraged.Între timp se fierbe şi ciorba de perişoare. Gălăgia ar fi ultimul lucru de care au nevoie turiştii mahmuri. Dar tocmai au sosit colindătorii cu tobe, fluiere şi cobză.
Nu poţi spune "nu" tradiţiei. Sunt printre ultimele colinde care vor mai răsuna în anul care se apropie de sfârşit. Încet, încet, le iau locul urăturile.
În curând, viţelul va fi gata. Va începe din nou petrecerea. Şi dacă murăturile de peste zi şi-au făcut efectul, va curge din nou vinul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰