Antena Meniu Search
x

Mărginimea Sibiului, o oază de liniște și istorie

Drumul Brânzei are mai bine de 70 de kilometri şi trece prin 20 de localităţi de pe lângă Sibiu.

de Redactia Observator

la 15.10.2020, 12:13

Vezi și
  • Nu doar brânza îi atrage pe turişti, ci şi peisajele şi istoria locurilor.
  • Primul popas pe Drumul Brânzei este Sălişte.

De la Boiţa până la Jina, oieritul s-a transmis din tată în fiu, aşa că zona este acum celebră pentru cea mai bună brânză din toată România.

Maria Ciorocariu – producător de brânză: Eu zic că aici la noi. Aici în Tilişca, cel puţin, eu aşa ştiu, toată lumea are brânză numai de oaie, nu au vaci, să amestece vacă cu oaie şi să facă amestecătură. Aici în Tilişca e cea mai bună. Indiferent că faci un botez, o nuntă, un eveniment, ai musafiri acasă, telemeaua nu lipseşte de pe masă. Se pune bucată întreagă aşa, fiecare îşi taie cât doreşte.

Telemeaua care se face în Mărginimea Sibiului este o brânză făcută din laptele oilor care se hrănesc pe păşunile din Munţii Cindrel şi Munţii Lotrului.

Însă nu doar brânza îi atrage pe turişti, ci şi peisajele şi istoria locurilor. Mai ales că primul popas pe Drumul Brânzei este Sălişte, considerată a fi capitala spirituală a Mărginimii Sibiului. Localitatea este renumită pentru cei 11 academicieni care îşi au rădacinile pe aceste meleaguri.

Marius Boromiz – profesor de istorie: Totul a plecat probabil de la Andrei Şaguna care le-a spus românică că dacă vor să ajungă ca maghiarii sau ca şasii, la nivelul lor, ar trebui să îşi dea copiii la şcoală.

În Mărginimea Sibiului sunt zeci de pensiuni agroturistice, iar cazarea costă aproximativ 120 de lei pe noapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mărginimea Sibiului, o oază de liniște și istorie