Antena Meniu Search
x

Gheorghe Mărmureanu, reacție de ultimă oră după cutremurul din Vrancea. Anunțul cutremurător făcut de profesor în urmă cu câteva zile

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, a reacționat, miercuri, după cutremurul de 4,6 grade care a avut loc în Vrancea.

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, a reacționat, miercuri, după cutremurul de 4,6 grade care a avut loc în Vrancea.

"E un cutremur absolut normal, unul obişnuit. Posibilitatea de pagube materiale este absolut zero. E foarte adânc, nu se pune problema. Chiar nu putem spune că ar putea fi unul mai mare după aceea", a spus Mărmureanu la un post de televiziune.

În urmă cu câteva zile, Mărmureanu anunța producerea unui cutremur devastator în România, care de fapt va afecta toată Europa.

Mărmureanu crede că viitorul mare cutremur ce se va produce în România va fi de adâncime, asemănător celui din 1802 care a avut o magnitudine de 8 pe scara Richter.

"(Cutremurul - n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune", a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

Mărmureanu susţine că viitorul cutremur mare ce se va produce în România se va asemăna celui din 1802, cu magnitudinea 8, dar care nu a produs victime, notează Agerpres.

Însă, susţine specialistul, nu acelaşi lucru se poate spune despre efectele viitorului cutremur, în contextul în care România s-a schimbat, iar acum "avem blocuri făcute prost".

"Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc", a spus Mărmureanu.

Legat de cutremurul din 1802, Mărmureanu a precizat că acesta s-a simţit la Moscova şi la Cairo, iar la Moscova a deplasat bănci de piatră pe orizontală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Gheorghe Mărmureanu, reacție de ultimă oră după cutremurul din Vrancea. Anunțul cutremurător făcut de profesor în urmă cu câteva zile