Antena Meniu Search
x

Video Scandal în plină stradă la marșul eroilor din Timișoara, după 31 de ani de la Revoluție

"Eroii nu mor niciodată!" Aşa se spune. Iar la Timişoara a avut loc un marş comemorativ în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru liberate în decembrie 1989. Din păcate, ceea ce trebuie sa fie un moment simbolic s-a transformat într-un scandal în plină stradă.

de Redactia Observator

la 17.12.2020, 09:59

Vezi și
  • Ceea ce trebuia să fie un moment comemorativ s-a transformat într-un scandal în plină stradă

În anii trecuţi, sute de oameni participau la marşul în memoria celor care s-au jertfit pentru libertate în decembrie 1989. Acum, sub reguli stricte şi atent supravegheați, 100 de suporteri bănățeni au participat la comemorare.

La 31 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, suporterii timişoreni refac, simbolic, traseul parcurs de revoluţionari în acele zile fierbinţi din oraşul de pe Bega. Punctul terminus al acestui marş este Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. 

Suporterii s-au adunat în Piața Maria, lângă Biserica Reformată Cetate, fosta casă a pastorului Laszlo Tokes, locul unde s-a aprins scânteia Revoluției.

Corneliu Vaida, revoluționar: E un moment lăudabil al băieţilor de la Drukeria care în fiecare an îşi arată respectul față de cei care au luptat și s-au jertfit în urmă cu 31 de ani pentru libertate. Am zis că copii cresc şi trebuie să ştie ce s-a întâmplat şi trebuie să se întâmple mai departe. 

La momentul comemorativ a fost prezent şi liderul partidului AUR, George Simion, iar ceea ce trebuia să fie un moment comemorativ s-a transformat într-un scandal în plină stradă.

Pe 17 decembrie, se auzeau primele focuri de armă la Timișoara. A fost, de altfel și cea mai sângeroasă zi: peste 60 de morți și aproape 200 de răniţi. Astăzi, în orașul de pe Bega e zi de doliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Scandal în plină stradă la marșul eroilor din Timișoara, după 31 de ani de la Revoluție