Antena Meniu Search
x

Video Mărțișor cu mănuși și reguli de distanțare. Supărarea copiilor: nu au avut voie să se îmbrățișeze

De 1 martie, tradiţia a învins pandemia, iar mărţişoarele au umplut şcolile din toată ţara. La prima oră, copiii au venit cu flori pentru doamnele învăţătoare, chiar dacă s-au cam încâlcit în proceduri şi reguli sanitare. Cea mai mare supărare a fost că nu au avut voie să se îmbrăţişeze.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 15.03.2021, 13:56

Vezi și
  • De acest 1 Martie, florarii au vândut mai puțin
  • Copiii au dus mărțișoare la școală, dar au trebuit să respecte regulile impuse de pandemie

Mărţişorul a început cu reamintirea regulilor sanitare. Cum se salută doar cu cotul, mărţişoarele au fost împărţite cu grijă, să nu fie atinse de toată lumea. Cu mănuşi şi mască de protecţie!

''Dacă oferim mărţişoare, lăsaţi fetitele să îşi aleagă singure mărţişoarele şi să nu atingă alt obiect.''

''Mulţumesc, Edi! Şi mămicilor voastre și bunicuțelor. Mă fac că vă pup, că n-am voie!''

Cei mici nu s-au putut abţine totuşi. Cu zâmbetul sub masca de protectie, s-au îmbrăţişat timid.

Ioana Ursuleanu, învățătoare: Am încercat să nu fie diferit un pupic pe obraz. Le-am zis îl păstrez, doamna, îl puneți în cont și o să fie totul bine.

Copiii de la clasa pregătitoare au fost ascultători şi au stat cuminţi în bancă. Ba chiar au confecţionat singuri mărţişoarele.

''Aceasta este pentru doamna de engleză, aceasta este pentru colega mea, Antonia, colega mea Alexandra. Le-am făcut cu pastă modelatoare din lut și apoi le-am pictat cu tempera.''

Confuzia părinților: pot fi sau nu aduse mărțișoare la școală

Însă mulţi părinţi au înțeles greșit bâlbâiala autorităților de săptămâna trecută, aşa că şi-au trimis copiii la şcoală fără mărţişoare.

''Nu putem să aducem nimic la școală, că ne ceartă bodyguarzii! Nu avem voie să aducem mărțișoare la școală. De ce? Că o să ne dea afară.''

Restricţiile au luat şi bucuria vânzătorilor de flori. Piețele au fost pustii de dimineață.

Iulian, florar: Ați vândut ceva? Sincer nu, nici măcar o lalea. Dar e 1 martie? Nu e niciun elev. A fost vreodată așa? Niciodată. La ora asta normal era full, cumpărau copiii și ultima lalea o luau pentru învățătoare.

Vânzările din prima zi de primăvară n-au ajuns nici la un sfert fata de alți ani. Cei mai mulți vor fi nevoiți, din păcate, să arunce marfa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mărțișor cu mănuși și reguli de distanțare. Supărarea copiilor: nu au avut voie să se îmbrățișeze