Antena Meniu Search
x

Video Un altfel de 1 martie: Mărțișor cu mănuși

Fără îmbrăţişări şi cu mare atenţie la regulile sanitare. Aşa a început primăvara pentru elevii din toată ţara. Chiar şi aşa, tradiţia a fost respectată, iar copiii au reuşit să aducă bucuria primăverii în sălile de curs. Nu la fel pot spune şi florarii. Anul acesta, pieţele au fost mai mult goale.

de Redactia Observator

la 01.03.2021, 17:26

Vezi și

Salutul se face cu cotul, iar mărţişoarele sunt dăruite cu grijă. Aşa a arătat ziua de 1 Martie anul acesta în şcoli. Tradiţia a fost însă mai presus de reguli, aşa că cei mici nu au renunţat la bucuria dăruirii. 

Alţii au ales să îşi confecţioneze singuri mărţişoarele, astfel încât să evite orice fel de risc. 

Nici distanţarea şi nici plexiglasul nu i-a oprit pe elevi să împartă bucuria primăverii astăzi. Provocarea a venit însă atunci când au trebuit să se abţină să o ia în braţe pe doamna învăţătoare. 

Pieţele de flori au fost mai mult goale

Deşi nu le-a fost interzis dăruitul florilor, pare că mulţi dintre părinți au preferat totuşi să rămână precauți și să respecte recomandările autorităților. Aşa se face că astăzi pieţele de flori au fost mai mult goale. 

Iulian, florar: Sincer nu, nici măcar o lalea. Dar e 1 martie? Nu. Nu e nici un elev. Niciodată. La ora asta normal era full, cumpărau copiii și ultima lalea o luau pentru învățătoare

Cu puțin înainte de ora 8.00, ora la care copiii se duc la școala sau grădinița vedem că în piețele de flori nu este nimeni. Nu sunt nici părinți și nici copii veniți să cumpere flori pentru învățați, educatori sau profesori. Este mai pustiu ca niciodată, spuneau florarii.

Vânzările au fost anul acesta, în prima zi de primăvară, la un sfert fata de anii anteriori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Un altfel de 1 martie: Mărțișor cu mănuși