Antena Meniu Search
x

Exclusiv Mărturia bărbatului din Târgu Jiu vaccinat cu serul greșit, la rapel: "Dacă nu ar fi sesizat soţia plecam liniștit"

Prima doză de la Pfizer, a doua de la Moderna. Asta a păţit un bărbat din Târgu Jiu.  A fost o eroare umană, au spus cei de la centru. Asistenta care a încurcat vaccinurile a fost suspendată, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.02.2021, 20:54

Vezi și
  • În exclusivitate pentru Observator, bărbatul a povestit a cui a fost vina

Vasile Văduva s-a prezentat pentru rapel la centrul din incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu, unde au fost amenajate două cabinete. Unul unde se face prima doză şi altul pentru rapel. Cu vaccinuri diferite. Bărbatul în vârstă de 69 de ani susţine că a arătat adeverinţa de la prima doză, a anunţat că este la rapel şi chiar a întrebat asistenta dacă serul este de la Pfizer.

Vasile Văduva: A ieşit o doamnă de la Moderna şi m-a chemat înăuntru. M-am dus un pic surprins şi am întrebat-o, arătându-i spre seringă, venise deja cu seringa către mine: Este Pfizer? Da!

Dar nu era. În loc de ser de la Pfizer, a fost vaccinat cu Moderna. Soţia sa, fost cadru medical, a fost cea care şi-a dat seama de eroare.

Vasile Văduva: Sper să nu fi fost şi alţii, că, dacă nu ar fi sesizat soţia, primeam adeverinţă pe Pfizer, că altfel nu se putea, şi plecam liniştit.

Ionuţ Pantiş, medic coordonator: Probabil că a fost o lipsă de comunicare, o neatenţie. 

Asistenta care a încurcat vaccinul la rapel a fost suspendată

Asistenta care l-a vaccinat a fost suspendată de la centru, iar Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă. În paralel, poliţiştii fac cercetări într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. 

Bărbatul vaccinat cu două seruri diferite este în afara oricărui pericol şi sub supraveghere medicală. Singurele semne de întrebare sunt cu privire la eficienţă. 

Daiana Militaru, purtător de cuvânt DSP Gorj: Nu se pune problema niciunui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Atunci când vorbim de eficienţă şi vrem să avem o eficienţă în urma vaccinării este important sa fie aceeaşi variantă de vaccin.

De aceea, va face rapelul cu Moderna. 

Cartonașe la vaccinare, pentru evitarea confuziilor

Medicii de la un centru de vaccinare din Iaşi au găsit o soluţie pentru a evita astfel de confuzii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deocamdată există cartonașe pentru vaccinul de la Pfizer şi cel de la Moderna. Fiind de altfel și singurele tipuri de vaccin care se administrează în acest moment populației. În momentul în care vor există și vaccinuri de la AstraZeneca, în centre se vor da cartonașe și pentru acest tip de vaccin. 

Citește și:

O măsură similară a fost implementată şi într-un centru din Odobeşti, Vrancea. Fiecare persoană primeşte la intrare un cartonaş roşu sau albastru, în funcţie de doza de vaccin pe care urmează să o primească. Doctorii spun că n-au avut de ales, a trebuit să se descurce, în lipsa altor proceduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Mărturia bărbatului din Târgu Jiu vaccinat cu serul greșit, la rapel: "Dacă nu ar fi sesizat soţia plecam liniștit"