Antena Meniu Search
x

Mărturiile românilor după cutremurul din Turcia. Cel puţin 30 de morţi şi peste 820 de răniţi. VIDEO

Cel puţin 30 de morţi şi peste 820 de răniţi. Este bilanţul negru al cutremurului care a devastat orașul Izmir și a afectat insula elenă Samos. În Turcia, de mai bine de 24 de ore, salvatorii caută fără oprire supraviețuitori. Există și speranță. Până acum au găsit 100 de oameni în viaţă. Martori la tragedie, au fost și mai mulți români stabiliți în Izmir. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

de Laurenţiu Bancheş

la 01.11.2020, 08:07

Vezi și

Aşa a arătat coşmarul pentru 4 milioane de locuitori ai Izmirului. În oraş, locuieşte şi o comunitate de aproape 200 sute de români. La acel moment, Monica Erenel se întorcea acasă de la birou şi pământul s-a zguduit exact când a deschis uşa apartamentului situat la etajul al nouălea.

Monica Erenel, romancă stabilită în Izmir: "În panica aceea, vă daţi seama, când au început să cadă toate prin casă am zis că se rup pereţii. Involuntar am început să ţip de disperare, de panică. Nu se mai oprea. Am coborât pe scări disperată"

O experienţă similară a trăit şi Veronica Mirea, care locuieşte chiar în inima Izmirului.

"A fost groaznic, a fost groaznic, a durat 30 de secunde maxim, dar eu am crezut că au durat peste 5 minute. Dacă acest cutremur era în Istanbul, mai mult de jumătate de Istanbul era făcut praf"

Au urmat peste 350 de replici. La îndrumarea autorităţilor, mulţi locuitori ai Izmirului, au rămas pe stradă, în parcuri sau maşini până la lăsarea nopţii.

Monica Erenel, romancă stabilită în Izmir: "Am fost în legătură permanentă cu românii din Izmir. Avem un grup special. Nici ei nu au păţit nimic"

Echipele de intervenţii nu şi-au pierdut speranţa şi continuă să caute supravieţuitori la mai bine de 24 de ore de la tragedie.

"Sunt bine. Am fost salvată pentru că doar unul dintre picioare mi-a fost prins. M-a durut foarte rău"

În Insula Samos din Grecia, doi adolescenţi îndrăgostiţi, de 15 şi 17 ani,au fost găsiţi fără suflare îmbrăţişaţi, striviţi sub zidul unei clădiri prăbuşit de cutremur.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: "Insula a rezistat, dar din nefericire am pierdut doi copii"

În pofida relaţiilor tensionate Turcia şi Grecia au promis că îşi vor oferi ajutor reciproc în urma acestei tragedii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mărturiile românilor după cutremurul din Turcia. Cel puţin 30 de morţi şi peste 820 de răniţi. VIDEO