Antena Meniu Search
x

De Paşte, românii vor achiziţiona peste 150 de milioane de ouă

O să cheltuim milioane de euro pentru ouă, acum, înainte de Paşte. Pe lângă cele vopsite, multe vor ajunge în cozonaci, pască sau drob. Cam 150 de milioane de bucăţi, arată estimările.

Vezi și

O să cheltuim milioane de euro pentru ouă, acum, înainte de Paşte. Pe lângă cele vopsite, multe vor ajunge în cozonaci, pască sau drob. Cam 150 de milioane de bucăţi, arată estimările.

Într-o lună obişnuită, fermierii trimit la magazine 120 de milioane de ouă. De Paşte, numărul lor trece de 150 de milioane. Potrivit Uniunii Crescătorilor de Păsări, românii plătesc pentru ouăle de Paşte peste 15 milioane de euro. Asta la un preţ mediu de un euro cent pentru un ou.

Vânzările mari ar duce şi la o scădere de preţ.

Pe piaţa din România se găsesc însă şi multe ouă din import. Polonia şi Ungaria sunt fruntaşe în acest top. Ouăle româneşti pleacă de la fermieri la un preţ între 26 şi 28 de bani şi ajung în pieţe şi magazine la un preţ de peste 40 de bani.

Pe acelaşi subiect

Piaţa ouălor este sezonieră. Avem primăvara şi vara ofertă foarte mare de ouă şi preţurile scad la poarta fermei. Toamna şi iarna, când oferta se reduce, fermierii îşi recuperează o parte din cheltuielile pe care le au primăvara şi vara. Deci, nu discutăm de profit în perioada asta. 

Preţul, însă, nu garantează întotdeauna şi calitatea.

Prospeţimea ouălor se poate verifica foarte uşor, într-un vas cu apă se scufundă şi dacă acestea rămân pe fundul vasului ele sunt proaspete.

Medicii ne recomandă să mâncăm doar două ouă pe zi. Şi să ţinem cont că el intră şi în compoziţia de pască, drob şi cozonac. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » De Paşte, românii vor achiziţiona peste 150 de milioane de ouă