Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Decembrie, luna recordurilor: S-au plasat cele mai multe comenzi din istoria comerţului online. Firmele au angajat şi sute de curieri

Nu au sanie cu reni, dar au o dubă plină cu daruri. În acest an, ajutoarele lui Moş Crăciun sunt...curierii. Reprezentanţii magazinelor spun că în decembrie s-au plasat cele mai multe comenzi din istoria comerţului online. În colete se ascund de toate, de la jucării şi haine, la mâncare şi băutură.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 23.12.2021 , 19:31

Un telefon din partea curierului e unul din cele mai aşteptate apeluri în aceste zile. Cei care n-au mai avut răbdare au mers direct la sediul firmei ca să şi ridice cadourile. La Constanţa, coada în faţa unei companii de curierat s-a întins pe zeci de metri. 

În depozite, forfota începe încă din zorii zileri. Curierii vin la muncă atunci când afară e încă întuneric şi, de câteva zile, termină treaba târziu în noapte. Unul dintre spiriduşii lui moş Crăciun este Alex. E curier de mai bine de 10 ani, dar spune că niciodată nu a avut o perioadă mai aglomerată ca acum. 

Alex, curier: Într-o zi obişnuită avem 60 de adrese pe zi, iar acum s-a dublat şi avem 120-130 de adrese pe zi. Facem tot posibilul să le onorăm pe toate. Cam din luna noiembrie a început să vină din ce în ce mai multă marfă. Sunt cadouri pentru copii, multe jucării, haine. 

Vezi și

S-au plasat atât de multe comenzi online încât firmele de curierat au fost nevoite să angajeze oameni pe final de an.

Pe acelaşi subiect

Elena Andrei, director comercial: Am angajat peste 200 de curieri. Acum în decembrie a trebuit să angajăm suplimentar, atât curieri, cât şi pentru depozit. Curierii au în mod normal program de la 9 la 17, dar pentru a reuşi să livreze la timp, a trebuit să stea şi peste program. Sunt curieri care livrează şi până la 8-9 seara.

Cele mai multe comenzi din istoria comerţului online

Cum mulţi români nu au încă un certificat verde, iar accesul în multe magazine le e interzis, acum totul se comandă pe internet. Dacă până anul acesta, Black Friday era ziua cu cele mai multe comenzi plasate în online, de data acesta lucrurile stau diferit. Potrivit estimărilor, luna decembrie a acestui an este luna cu cele mai multe comenzi din istoria comerţului online din România, iar în ultima săptămână s-au plasat zilnic cu 20-30% mai multe comenzi decât în ziua de Black Friday.

Raluca Radu, specialist comerţ online: A fost şi luna cu cele mai multe plăţi online cu cardul. Se pare că odată cu pandemia, românii s-au învăţat să plătească online şi, în sfârşit, ajungem la media europeană. A mai crescut şi valoarea medie a comenzii. Practic, bonul mediu este cu peste 30% mai mare faţă de anul trecut. 

Comanda medie este de 200 de lei. Cel mai des, în colete sunt haine, jucării, cosmetice, bijuterii, dar şi obicete de mobilier sau decoraţiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri sociale » Decembrie, luna recordurilor: S-au plasat cele mai multe comenzi din istoria comerţului online. Firmele au angajat şi sute de curieri