Antena Meniu Search
x

Maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise

Maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise. Şoferii nu vor mai trece testul Inspecţiei Tehnice Periodice dacă nu îşi vor modifica autoturismele pe cheltuiala lor.

Vezi și

Maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise. Şoferii nu vor mai trece testul Inspecţiei Tehnice Periodice dacă nu îşi vor modifica autoturismele pe cheltuiala lor. Oficialii Registrului Auto Român vor ca această propunere să ajungă în Parlament, sub formă de lege, şi chiar să o aplice din 2019.

Sunt 70 de mii de maşini cu volan pe dreapta care circulă acum pe drumurile din România. Şoferii vor trebuie să ajungă în service pentru a-şi schimba bordul. Nu e singura modificare pe care ar trebui s-o facă.

Pedalierul de comandă, farurile, caseta de direcţie şi volanul intră la acest capitol. Altfel, nu vor mai trece testul ITP şi nu vor mai putea circula pe drumurile de la noi.

Pentru a transforma o astfel de maşină, costurile pot fi destul de mari: de la 1.000-1.500 de euro până la 5.000-6.000 de euro. Mulţi ar putea renunţa la maşini, pentru că o astfel de investiţie nu ar fi rentabilă. Mai există o posibilitate.

Mai exact, românii şi-ar putea din nou înmatricula maşinile la vecini, în Bulgaria, unde legea este mai permisivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise