Antena Meniu Search
x

Măsuri pentru distanţarea socială la birou

Piaţa muncii a fost deja redesenată şi s-au trasat noi direcţii. O spun cifrele. 7 din 10 angajaţi români spun că ar vrea să lucreze de acasă o bună parte din timp, chiar şi după relaxarea măsurilor.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 15:40

Vezi și
  • Este nevoie de o distanţă de doi metri între angajaţi.
  • Birourile vor trebui reamenajate.

Cei mai mulţi cred că munca la distanţă ar fi bună, pentru cel puţin 1-2 zile pe săptămână. Sigur, sunt şi cei care se aşteaptă să revină la birou luna aceasta, mai exact- 25% dintre angajaţi.

Doar că activitatea acestora în clădirile de birouri va fi reluată treptat, pentru că angajatorii trebuie să reamenajeze pentru asigurarea distanţării sociale.

De exemplu: este nevoie de o distanţă de doi metri între angajaţi. Asta înseamnă că un angajat va trebui să beneficieze de cel puţin 15 metri pătraţi.

De asemenea, birourile trebuie aranjate în aşa fel încât angajaţii să nu stea faţă în faţă şi este recomandă instalarea unor bariere din plastic.

În acest context, anumite companii vor fi nevoite să permită unora dintre angajaţi să continue lucrul de acasă, mai ales că vorbim de un cost minim suplimentar de 2 mii de euro pe lună pentru reamenajare.

Anul trecut, România era aproape de coada clasamentului în ceea ce priveşte munca de acasă, depăşindu-i doar pe vecinii bulgari. La polul opus sunt Olanda şi Finlanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Măsuri pentru distanţarea socială la birou