Antena Meniu Search
x

Autoritățile promit noi măsuri pentru salvarea celor afectați economic de epidemia de coronavirus

Îi vom ajuta pe toţi cei afectaţi de criza economică. E promisiunea preşedintelui Klaus Iohannis. Asta în timp ce Guvernul ne anunță că lucrează deja la un nou pachet de măsuri pentru a evita ca unul din patru români să fie șomer.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 23.03.2020, 22:34

Vezi și
  • Autoritățile promit noi măsuri pentru salvarea celor afectați economic de epidemia de coronavirus
  • Un român din patru riscă să devină șomer din cauza crizei provocate de epidemia de coronavirus

Îi vom ajuta pe toţi cei afectaţi de criza economică. E promisiunea preşedintelui Klaus Iohannis. Asta în timp ce Guvernul ne anunță că lucrează deja la un nou pachet de măsuri pentru a evita ca unul din patru români să fie șomer.

Ministrul Economiei a anunţat că, dincolo de companiile mici şi mijlocii sprijinite de stat în această perioadă, Guvernul va ajuta şi PFA-urile şi întreprinderile individuale sau familiale. 

Mai exact, cele care și-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizație fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgență. Asta chiar dacă nu au contribuit la fondul de şomaj.

Şi Ministrul Finanţelor lucrează la un pachet de măsuri care să vină în sprijinul companiilor afectate de pandemie. Şi nu sunt deloc puţine. Analizele făcute arată că România ar putea ajunge la 300 sute de mii de firme care ar putea avea probleme în această perioadă.

Consiliul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii propune și amânarea ratelor la bancă pe o perioadă de șase luni. Un alt lucru pe care IMM-urile îl așteaptă de la Guvern este ca statul să amâne plata arieratelor.  

Cum turismul e sectorul cel mai afectat în această perioadă, şi cum mai nimeni nu stă acum cu gândul la vacanţă, Guvernul ar putea prelungi prin OUG valabilitatea voucherelor de vacanţă. 

În ceea ce-i privește pe angajații trimiși în șomaj tehnic, e bine să știți că, de astăzi, există şi o linie unică deschisă de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cei care au nelămuriri, întrebări, pot suna la 021.4444.000, numărul cu tarif normal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Autoritățile promit noi măsuri pentru salvarea celor afectați economic de epidemia de coronavirus