Antena Meniu Search
x

Sărăcie lucie la maternitatea din Târgu-Jiu! Medicii şi asistentele pun cârpe şi hârtii în geamurile saloanelor, să nu intre frigul

Medicii şi asistentele de la maternitatea din Târgu-Jiu au pus cârpe şi hârtii în geamuri, să nu bată vântul în sala de naşteri şi saloane.

Vezi și

Tablou desprins parcă dintr-un film de groază în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu! Medicii şi asistentele au ajuns să pună cârpe şi hârtii în geamuri pentru ca vântul să nu sufle în sala de naşteri şi în saloane.

Cât despre instrumentar, nici nu mai are sens să discutăm.

Cu pătura în geam, instrumentarul ruginit şi mesele de naşteri rupte. Aşa arată maternitatea unui spital dintr-un judeţ cu 400 de mii de locuitori: judeţul Gorj.

Şi sunt imagini de astăzi, din Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu, locul în care, zilnic, vin pe lume cel puţin cinci copii. 

Caloriferele sunt fierbinţi tot timpul, dar avem pierderi de căldură. Pe la geamuri.

Iar medicii se declară copleşiţi. 

Daiana Angheloiu, medic ginecolog: "Într-un spital judeţean, maternitatea ar trebui să fie prioritară. Fiind vorba despre tot ceea ce înseamnă nou-născut şi perioada delicată a lehuzelor după naştere."

Managerul spitalului - numit în urmă cu doar trei zile - ştie situaţia.

Gheorghe Capotă, directorul Spitalului judeţean de urgenţă din Gorj:  "Este foarte clar că se impune o modernizare totală a secţiei. Ştiam!"

Culmea, ar fi şi una şi alta.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu: "Am găsit fondurile necesare. Din păcate, am avut trei proceduri de achiziţii publice. N-am avut niciun ofertant."

Consiliul Judeţean are 180 de mii de lei pentru refacerea secţiei, însă abia de la anul ar putea începe lucrările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Sărăcie lucie la maternitatea din Târgu-Jiu! Medicii şi asistentele pun cârpe şi hârtii în geamurile saloanelor, să nu intre frigul