Antena Meniu Search
x

Medic de familie din Câmpina, teoria conspiraţiei despre Covid în faţa unor elevi de liceu

Unde se termină dreptul la opinie şi încep îndoctrinarea şi conspiraţionismul. Asta a aflat azi un medic de familie care, invitat să le vorbească elevilor despre Covid, a început cu scenarii apocaliptice. Le-a spus adolescenţilor că li se spală creierele şi că virusul e de fapt fabricat în laborator şi folosit ca armă biologică.

de Cristi Georgescu

la 12.02.2021, 19:38

Vezi și
  • Medicul de familie din Câmpina este anchetat de Colegiul Medicilor.
  • Medicul de familie din Câmpina spune că nu regretă nimic.

Medic: SARS-C0V-2 este un virus modificat în laborator de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică.

Sunt doar câteva fragmente din teoria conspiraţiei pe care medicul le-a predat-o elevilor de la Colegiul Tehnologic Forestier din Câmpina. Şi nu s-a oprit aici. A urmat şi o lecţie de economie.

Medic: Este o mare afacere în spatele acestei pandemii. Este un război economic care să lovească în economiile puternice.

Care sunt argumentele ştiinţifice ce stau în spatele acestor afirmaţii?

Medic: Care a fost scopul? De ce i-au dat drumul? Mi se pare stupid să omori alţi oameni, dar astea-s războaiele, dragă.

O parte din înregistrarea dezbaterii online care a avut ca temă pandemia a fost postată de medicul Dan Decebal Gavrilescu chiar pe pagina sa de Facebook. Imaginile video, însoţite inclusiv de o fotografie cu tabla pe care scrisese "planul lecţiei", au ajuns în atenţia Colegiului Medicilor Prahova, care a deschis o anchetă.

Simona Snelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova: Este o încălcare a codului deontologic. Este cu atât mai grav faptul că acest lucru a fost, să zicem, spus în faţa unor copii care sunt uşor de influenţat.

Medicul implicat în acest caz nu se simte vinovat

Doar că medicul nu se simte vinovat cu nimic. 

Dan Decebal Gavrilescu, medic de familie: Nu îmi reproşez decât că m-am afişat în public cu burta asta mare şi mâna în buzunar. Când am văzut imaginea, mi-a fost ruşine. Restul... nu retractez nimic.

Sarcasmul medicului o poate costa scump pe diriginta clasei care a asistat la lecţia online şi nu l-a oprit din vorbit. Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis la rândul lui o anchetă. 

Vali Şerban, director Colegiul Tehnologic Forestier: Ce şi-a propus doamna dirigintă nu prea a ieşit cum îşi dorea. De aceea, doamna dirigintă, am avut deja o discuţie cu dânsa şi o sa facm un consiliu profesional în care o să urmărim dacă au fost eventuale abateri.

La scurt timp, filmarea a dispărut de pe pagina de Facebook a medicului. Acesta a anunţat într-un comentariu că a făcut asta doar pentru că a fost somat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Medic de familie din Câmpina, teoria conspiraţiei despre Covid în faţa unor elevi de liceu