Antena Meniu Search
x

Medic din Târgu Jiu, acuzat de malpraxis

Părinţii unei copilei de cinci ani din Târgu Jiu îl acuză de malpraxis pe medicul care le-a operat fetiţa de o boală care nici n-ar trebui să mai existe în România. Displazie sau, în forma ei mai gravă, luxaţie de şold. Diagnosticată târziu, copila a fost operată de trei ori, la Timişoara

Vezi și

Părinţii unei copilei de cinci ani din Târgu Jiu îl acuză de malpraxis pe medicul care le-a operat fetiţa de o boală care nici n-ar trebui să mai existe în România. Displazie sau, în forma ei mai gravă, luxaţie de şold. Diagnosticată târziu, copila a fost operată de trei ori, la Timişoara.

În loc să se vindece, boala ei s-a agravat. Când a ajuns la Bucureşti, fata avea necroză la şold şi numai o operaţie făcută în premieră a salvat-o. De patru luni, Priscilla nu a mai simţit pământul sub picioare. Copila de cinci ani a trecut printr-o operaţie dificilă de reconstrucţie a şoldului. O echipă de medici din Bucureşti i-a montat la piciorul stâng o proteză realizată de câţiva colegi-cercetători din Cluj. Operaţia a fost o premieră şi a salvat-o.

Ani de chini pentru fetiță

Înaintea acestei operaţii, însă, au fost cinci ani de chin pentru copilă şi pentru familia ei. Priscilla s-a născut cu o displazie de şold. O boală care afectează un nou-născut din o mie. Un medic din Timişoara a operat-o de trei ori. La ultima intervenţie, însă, i-ar fi tăiat din greşeală o bucată din femur, acuză familia. Iar boala copilei s-a agravat. Priscilla se recuperează acum, acasă, la Târgu Jiu. În lumea ei, însă, până şi jucăriile de pluş suferă. Pentru copilăria pierdută, părinţii sunt hotărâţi să-l dea în judecată pe medicul din Timişoara care i-a făcut primele operaţii. Contactat, medicul a refuzat să comenteze cazul. A spus doar că se va apăra, în instanţă. 

Boala Priscillei poate fi diagnosticată şi tratată încă din maternitate. Nu la noi, însă. Pentru că nimeni n-a investit într-un program naţional. În ţările europene vecine României, copiii care au boala Priscillei sunt vindecaţi în primele trei luni de viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Medic din Târgu Jiu, acuzat de malpraxis