Antena Meniu Search
x

Medicament fals, retras de pe piata

Pentru unii, banii sunt mai importanti decat viata altora. Un tratament pentru bolnavii de cancer, extrem de scump, a fost retras de pe piata dupa ce chiar producatorul a descoperit medicamentul contrafacut

Vezi și

Vorbim despre medicamentul Sutent, de 50 mg. E un tratament foarte scump, folosit pentru cancerul renal si pentru tumorile la stomac. Doua serii din acest medicament au fost retrase din farmacii dupa ce producatorul a gasit aici, in Romania, un flacon contrafacut. In Germania, tot intr-o farmacie, a fost gasita o alta cutie cu acest medicament fals.

La acest moment nu se stie unde si cum a fost falsificat medicamentul, daca mai sunt si alte pastile puse in vanzare. Politia are in plina desfasurare o ancheta si, cel mai probabil la finalul saptamanii, vom avea mai multe informatii. Din nefericire, nu vorbim despre un caz izolat. Medicamentele false, mult mai ieftine decat originalul, reprezinta o piata care, in cinci ani de zile, a ajuns la 450 de milioane de euro.

Romania si Bulgaria, spun autoritatile europene, sunt poarta de intrare in UE a medicamentelor contrafacute provenite din China si Taiwan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Medicament fals, retras de pe piata