Antena Meniu Search
x

Medicul Dan Tutunaru este anchetat pentru vătămare

Doctorul Dan Tutunaru este deja anchetat pentru vătămare, după ce un copil pe care l-a asistat la naştere a murit cu grave probleme de sănătate. A fost vizat şi de investigaţiile Colegiului Medicilor, dar s-a întors la spital fără nicio sancţiune.

Vezi și

Doctorul Dan Tutunaru este anchetat pentru vătămare, după ce un copil pe care l-a asistat la naştere în 2008, a venit pe lume cu grave probleme de sănătate şi a murit acum, înainte să împlinească 8 ani. Medicul a fost vizat şi de investigaţiile Colegiului Medicilor, dar s-a întors la spital fără nicio sancţiune.

Camelia Mărciulescu a avut o sarcină sănătoasă. Dar copilul s-a născut mort, sugrumat de cordonul ombilical. A fost resuscitat cu preţul unei vieţi chinuitoare, în tăcere şi întuneric. S-a stins anul acesta,înainte să fi împlinit opt ani. Iar vina e a nimănui. Era explicaţia pe care le-o dădea medicul Tutunaru părinţilor lui Mihnea, la puţin timp după naştere. El, cu lacrimi în ochi şi nod în gât, a recunoscut că trebuia să îmi facă cezariană, dar a evocat faptul că şeful de secţie nu i-a dat acordul, spune mama lui Mihnea. Profesorul Radu Vlădăreanu, Șeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Elias, spune însă că medicul este cel care decide: "Ori de câte ori e nevoie de cezariană, medicul curant decide oportunitatea ei şi o practică. Nici măcar nu e o informare uzuală a mea, personală, decât în cazurile cu probleme. Aceste afirmaţii deci sunt vechi de 8 ani."

În octombrie 2008, mama lui Mihnea a făcut plângere la Colegiul Medicilor din Bucureşti. Comisia de Disciplină din acel moment a decis că medicul este nevinovat. Mama a contestat decizia la Colegiul Medicilor România, dar a primit acelaşi răspuns.

La o săptămână după moartea lui Mihnea, Dan Tutunaru a fost pus sub învinuire. Medicul e acuzat de vătămare.

În 2009, o altă mamă reclama la Colegiul Medicilor din Bucureşti un caz similar: fetiţa ei venise pe lume cu grave probleme de sănătate, iar cauza ar fi fost aceeaşi ezitare a doctorului Dan Tutunaru de a alege cezariana în cazul mamei. Potrivit Colegiului Medicilor din Bucureşti, mama a ales însă "să nu se prezinte la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul București de la acel moment, ceea ce, legal, a dus la anularea sesizării".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Medicul Dan Tutunaru este anchetat pentru vătămare