Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi

Medicul Virgil Musta le transmite românilor să nu-şi facă planuri de Crăciun, căci "nu vom avea nimic de sărbătorit", în condiţiile în care numărul celor infectaţi cu SARS-CoV-2 creşte alarmant.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.10.2020, 07:22

Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi
Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta
  • Medicul Virgil Musta a spus că, în acest moment, orice caz nou Covid-19 va fi transferat în alt județ, după ce secția ATI de la Timișoara s-a umplut cu pacienți.
  • Medicul a mai spus că boala nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe.

Virgil Musta s-a arătat extrem de afectat că unii români continuă să ignore regulile sanitare, chiar dacă ne aflăm într-o situație extrem de dificilă, iar locurile la ATI din Timişoara s-au ocupat deja

"Suntem necăjiţi, că din păcate mai sunt şi oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situaţie aşa dificilă. La Timişoara nu mai avem loc pe ATI. Orice caz nou va fi transferat în alt judeţ, spitalul nostru e plin. Mai sunt câteva locuri în spitalele suport COVID. Formele severe sunt foarte dificil de plasat într-un spital unde să avem oxigen cu presiune. Suntem într-o situaţie limită şi pandemia continuă să crească. Această roată care se rostogoleşte peste noi, nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili şi dacă nu respectăm regulile cu stricteţe”, a spus Virgil Musta, la Digi24.

Multe cazuri înseamnă și mulți morți la ATI

”Un pacient de la ATI mort poate însemna şansa unui alt pacient prin eliberarea unui pat. Am asistat şi eu la asemenea situaţie. O situaţie tragică şi îngrijorătoare, iar medicul care a fost de gardă a zis că nu vrea să mai trăiască niciodată o astfel de experienţă", a mai spus Virgil Musta. 

Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara susţine că, ţinând cont de situaţia existentă, nu vom mai avea ce să sărbătorim de Crăciun.

"Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, şi nu cred că putem să sărbătorim morţi sau să sărbătorim într-o situaţie în care multă lume e bolnavă. Noi vom rămâne la datorie şi vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalţi nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise şi toate evenimentele restricţionate", a mai spus Musta.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi