Meniul de Crăciun poate fi o bombă chimică, nu doar calorică
Tobă cu potenţiator de aromă şi cozonaci cu grăsimi vegetale periculoase. Meniul de Crăciun poate fi o bombă chimică, nu doar calorică. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit şi tobă, caltaboş sau cârnaţi plini de. aditivi. Un avertisment în plus pentru cei care preferă să-şi cumpere bucatele tradiţionale din magazine
Tobă cu potenţiator de aromă şi cozonaci cu grăsimi vegetale periculoase. Meniul de Crăciun poate fi o bombă chimică, nu doar calorică. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit şi tobă, caltaboş sau cârnaţi plini de. aditivi. Un avertisment în plus pentru cei care preferă să-şi cumpere bucatele tradiţionale din magazine
Bucuria timpului economisit prin cumpărarea lebărului gata preparat poate fi de scurtă durată. Mai ales dacă pe platoul rece din perioada sărbătorilor mai stau caltaboş şi tobă din hipermarket.
Aditivii ascund, de fapt, calitatea slabă a ingredientelor, spun inspectorii. Ei au descoperit peste 100 de aditivi în 25 de produse. 30 numai în cozonac.
Cel mai bine ar fi să facem cu mâinile noastre bucatele din meniul de Crăciun, spun nutriţioniştii. Chiar şi aşa, trebuie să fim atenţi ce ingrediente cumpărăm.
Specialiştii recomandă ca în perioada sărbătorilor să evităm în preparatele foarte sărate sau cu un termen de valabilitate îndepărtat şi să consumăm cât mai multe fructe şi legume.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰