Antena Meniu Search
x

Meniul de nuntă din Mărginimea Sibiului face ocolul lumii

Meniul de nuntă din Mărginimea Sibiului nu mai este un secret pentru nimeni. Peste 200 de chefi veniţi de pe întreg mapamondul au fost cuceriţi de gustul autentic al mâncărurilor ardeleneşti, gătite de cele mai pricepute bucătărese din comuna Sadu.

de Redactia Observator

la 20.11.2019, 00:31

Vezi și

Meniul de nuntă din Mărginimea Sibiului nu mai este un secret pentru nimeni. Peste 200 de chefi veniţi de pe întreg mapamondul au fost cuceriţi de gustul autentic al mâncărurilor ardeleneşti, gătite de cele mai pricepute bucătărese din comuna Sadu. De la friptură de găină, la balmoş sau plăcinta miresei. 

Cântecul şi veselia sunt primele ingrediente ale unui ospăţ pur românesc. Strânse în jurul plitei, în haine de sărbătoare, zece bucătărese pregătesc pentru oaspeţii străini meniul unei nunţi tradiţionale, făcut doar din produse locale. O tradiţie veche de 100 de ani, transmisă din generaţie în generaţie, este plăcinta miresei, care îi era dăruită soacrei mari. 

Afară, berbecuţul la proţap, masat cu unt, este lăsat să se perpelească la foc domol. De la nunţile ciobăneşti din Mărginimea Sibiului nu lipseşte nici ceaunul cu tocăniţă de oaie. 

Arome care i-au cucerit pe loc pe cei peste 200 de bucătari veniţi din India, China, Tunisia şi Mexic. La fel şi costumele populare şi tradiţiile păstrate ca la carte în satul Sadu, de la poalele Munţilor Cindrel.

Aşa că pentru invitaţii străini, gazdele au reconstituit o nuntă tradiţională. Chef Cătălin Scărlătescu a intrat imediat în joc. 

Evenimentul în care participanţii îşi prezintă tradiţiile culinare, parte a programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, se încheie miercuri.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Meniul de nuntă din Mărginimea Sibiului face ocolul lumii