Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poveştile unor români care şi-au urmat vocaţia şi au ajuns să câştige mii de euro!

Astăzi cunoaştem poveştilor unor români care au îndrăznit să-şi urmeze vocaţia şi au ajuns să câştige mii de euro.

de Redactia Observator

la 31.03.2018 , 21:50

Există meserii care cer ani întregi de studiu, diplome, masterate şi doctorate. Dar şi cariere pentru care pasiunea, talentul şi un curs de pregătire sunt suficiente. Astăzi cunoaştem poveştilor unor români care au îndrăznit să-şi urmeze vocaţia şi au ajuns să câştige mii de euro. Fie că sunt piloţi, designeri sau specialşti în frumuseţe, meseriile lor le pot aduce succesul în orice colţ al lumii.

Aproape 50 de ani i-au trebuit lui Andrei Dobai să găsească meseria perfectă. 

Andrei Tiberiu Dobai: "Am început să lucru ca pilot la 49 de ani. E ceva foarte neobişnuit în aviaţie, alţii ies la pensie la ora asta, dar a fost întotdeauna visul copilăriei mele şi acuma s-a împlinit."

Vezi și

Până acum, a pictat, a activat în zonele de criză pentru armata austriacă, a lucrat şi la fast food, a făcut şi programe IT. De un an, e pilot de avion comercial. 

Este nevoie de 500.000 de piloţi în următorii ani, deci viitorul e sigur pentru cei care visează să facă din zbor o carieră. Alexandru a deschis o şcoală de pilotaj în Bucureşti şi spune că românii au prins gustul aviaţiei. 

Alexandru Geica: "Academia durează doi ani pentru a deveni pilot comercial după care specializarea încă un an. la final se obţine un atestat, licenţă de pilot comercial recunoscută oriunde în lume. salariul unui pilot, în medie, cam 2.500 de euro lunar."

Două tinere abia au ieşit de pe băncile şcolii şi, în curând, vor fi însoţitoare de zbor. Alexandra Bălan a studiat geografia, dar, ca profesoară, ar fi câştigat puţin peste o mie de lei.

Mihaela Năstase: "Cursul durează 4 săptămâni, costă 1.500 de euro la sfârşit primesc un atestat recunoscut internaţional."

Şi pregătirea Cristinei Barocco este extrem de apreciată peste tot în lume. Hairstiliştii, maseurii sau manichiuristele ajung să câştige peste o mie de euro pe lună. 

Alte meserii căutate în toată lumea sunt cele de fotograf, designer de interioare sau make up artist.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Poveştile unor români care şi-au urmat vocaţia şi au ajuns să câştige mii de euro!