Antena Meniu Search
x

#MeToo APELUL făcut de Poliţia Română după ce campania MeToo a luat amploare

Campania #MeToo, la care participă milioane de femei pe reţelele de socializare, a ajuns și în România.

Campania #MeToo, la care participă milioane de femei pe reţelele de socializare, a ajuns și în România.

Poliţia Română a făcut un apel, miercuri, prin care încurajează persoanele hărţuite să depună plângere, instituţia precizând că în astfel de cazuri ancheta nu poate fi făcută ca urmare a autosesizării.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, de la începutul anului, doar 35 de victime au făcut plângeri.

Poliţia Română precizează că, potrivit Codului Penal, pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Poliţiştii nu se pot însă autosesiza în astfel de cazuri, instituţia transmiţând că, pentru a demara cercetări, este nevoie ca persoana vătămată să depună plângere.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în primele 9 luni ale acestui an, doar 35 de victime ale acestui gen de agresiuni au sesizat poliţia, ceea ce reprezintă cu aproape 8% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 43 de sesizări.

Campania online din România a început în urma scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de hărţuire sexuală şi de viol. 

Luni, actriţa Alyssa Milano a încurajat femeile pe Twitter să vorbească despre experienţele lor nefericite folosind #MeToo. Printre acestea au răspuns şi actriţa America Ferrara, care a mărturisit că a fost abuzată sexual pe când avea 9 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » #MeToo APELUL făcut de Poliţia Română după ce campania MeToo a luat amploare