Micii româneşti au fost salvaţi! Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit
Comisia Europeană a aprobat folosirea în continuare a bicarbonatului de sodiu şi a carminului în micii româneşti
Comisia Europeană a acceptat derogarea cerută de România, iar producătorii pot folosi carminul şi bicarbonatul în prepararea micilor, asta după ce UE anunţase că nu va mai permite folosirea acestor substanţe, anunţă antena3.ro.
"Bicarbonatul de sodiu sau E500 nu este şi nu a fost niciodată autorizat în prepararea cărnii, inclusiv în cazul micilor. În noua listă a aditivilor alimentari pentru UE, folosirea autorizată a acestora este prezentată în conformitate cu categoriile de alimente la care ei pot fi adăugaţi", a spus Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg.
Informaţiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰