Antena Meniu Search
x

Micii româneşti, doar pe teritoriul României!

Comisia Europeană a decis joi să nu supună votului proiectul care prevede includerea aditivilor necesari în pasta de mici, astfel că micii româneşti vor putea fi produşi şi comercializaţi doar pe teritoriul României.

"Eforturile necesare includerii celor două ingrediente, respectiv bicarbonatul de sodiu şi carminu, în reţeta micilor trebuie să continue atât la nivel naţional, cât şi european. Momentan nu s-au îndeplinit condiţiile suficiente pentru obţinerea unui vot favorabil, au lipsit câteva voturi. Asta înseamnă că va trebui să continuăm discuţiile cu Bruxelles-ul şi cu colegii din industriile europene. Trebuie să ne asigurăm că producerea şi comercializarea micilor cu bicarbonat şi carmin se va face numai pe teritoriul româniei, nu şi în spaţiul intracomunitar", a declarat Alex Jurconi, purtător de cuvânt al Asociaţiei Române a Cărnii. 

Asta înseamnă că nici un procesator român din industria cărnii nu va putea exporta mici în ţările UE. 

Dezbaterile vor putea fi reluate abia în iulie, după alegerile europarlamentare. Conform statisticilor, în România se produc şi se consumă anuaproximativ 22.000 de tone de mici!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Micii româneşti, doar pe teritoriul României!