Antena Meniu Search
x

Mieii româneşti sunt prea mici pentru masa de Paşte, anul acesta. Ciobanii din Harghita au o alternativă pentru clienţi

Vezi și

În toiul postului, gândul zboară la meniul Paştelui. E tradiţie să pui pe masă măcar o bucăţică de miel, dar cel românesc este prea mic anul acesta. Însă există o rasă de carne, cu exemplare premiate, aduse tocmai din Anglia, numai bune de sacrificat.

Dacă un pui de 6 săptămâni din rasa Ţigaie, poate fi ţinut într-o singură mână, exemplarul celălalt e greu de stăpânit. Până la Paştele Catolic, mielul românesc nu prea mai are timp să ia în greutate cât să fie bun de mâncat, însă un Suffolk e gata de sacrificat şi acum. Dar cumpărătorii ajung mai greu, la poartă, la Ilie Tinca, în Miercurea Ciuc.

Chiar şi un miel metis e mult mai mare decât tradiţionalul nostru.

Carnea din miel de Suffolk este cu mult mai scumpă decât cea din rasele autohtone. În viu, se vinde cu 18 lei kilogramul, iar mielul gata tăiat ajunge şi la 30 de lei. 

Suffolk-ul este o rasă cu origini în Anglia, acolo unde acum două secole, ciobanii au încrucișat oile Norfolk cu berbecii din Soutdown. E rasa cu cea mai mare viteză de creştere, iar carnea mioarelor este considerată superioară.

Dacă alegeţi totuşi mielul românesc, atenţie la greutatea lui: sub 15 kilograme şi sub vârsta de şase săptămâni, este considerat toxic. Substanţele nocive din carne pot duce la afecţiuni renale, gută şi chiar boli hepatice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Mieii româneşti sunt prea mici pentru masa de Paşte, anul acesta. Ciobanii din Harghita au o alternativă pentru clienţi