Antena Meniu Search
x

Mihai Eminescu trăieşte! Are 19 ani si se pregăteşte de BAC

Au trecut fix 125 de ani de la moartea lui, dar Eminescu e nemuritor. Luceafărul literaturii româneşti trăieşte nu doar prin poeziile sale, ci şi prin cei care încă îi poartă numele

Vezi și

Au trecut fix 125 de ani de la moartea lui, dar Eminescu e nemuritor.  Luceafărul literaturii româneşti trăieşte nu doar prin poeziile sale, ci şi prin cei care încă îi poartă numele

Mihai Eminescu. N-avem de-a face cu vreun epigon. Este numele adevărat al tânărului. Scrie şi în buletin. Numele i l-a ales unchiul său. I s-a sugerat să se mai gândească, dar degeaba.

Vremea trece, vremea vine şi Mihai Eminescu ajunge faţă în faţă cu prima lui provocare. Examenul de maturitate. "Am emoţii. La toate am emoţii".

Dacă Eminescu n-avea emoţie, România n-avea azi o valoroasă parte din literatura ei. Dar tizul lui încă nu şi-a încercat peniţa. El îşi doreşte să fie salvator: pompier.

La 125 de ani de la moartea marelui poet, lumea vorbeşte de Eminescu secolului XXI. Poate nu chiar de la Nistru pân' la Tisa, dar printre vecinii lui încă e un subiect fierbinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Mihai Eminescu trăieşte! Are 19 ani si se pregăteşte de BAC