Antena Meniu Search
x

Cum au sărbătorit credincioșii Adormirea Maicii Domnului în pandemie

Credincioşii s-au adunat în jurul bisericilor de Sfânta Maria. La Mănăstirea Nicula, mii de pelerini şi-au petrecut noaptea în rugăciune, au filmat slujba şi au trimis imaginile celor care nu au putut să ajungă. În Maramureş, credincioşii au mers la biserică fără măşti. Iar la Curtea de Argeş, şapte persoane au ajuns în duba jandarmilor pentru că au vrut să sară gardurile, să participe la slujbă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.08.2020, 21:27

Vezi și
  • Peste 2,2 milioane de români și-au serbat ziua numelui
  • Credincioșii au filmat slujba şi au trimis imaginile celor care nu au putut să ajungă

Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula

Câţi oameni, atâtea candele au luminat în noapte dealul mănăstirii Nicula. În genunchi şi cu capetele plecate, credincioşii au înconjurat biserica şi au cântat cu preoţii.

CredinciosNe rugăm pentru bunătate, pentru iertarea păcatelor.

Credincios: Aici e un loc special, e un loc sfânt.

Anul acesta, credincioşii au purtat măşti şi nu au mai avut voie să sărute icoana făcătoare de minuni a Sfintei Maria. Pe înserat, când icoana a fost adusă pe scena din faţa mănăstirii, oamenii au încercat măcar să ajungă mai aproape.

Alex Prunean, reporter Observator: Sunt peste 4.000 de oameni în acest moment pe câmpul din spatele Mănăstirii şi cu toţii îşi doresc un loc cât mai aproape de scena unde se află icoana făcătoare de minuni, tocmai de aceea jandarmii îi supravegheză în permanenţă pentru a se asigura că pelerinii respectă regulile de distanţare socială.

CredinciosMi-am aranjat să fiu la distanţă, să nu fie în preajmă mai multe persoane şi atunci să sperăm că va fi bine şi că o să ne întoarcem acasă sănătoşi.

Pelerinii au filmat slujba şi pentru cei de acasă care nu au reuşit să ajungă în acest an la Nicula.

După trei zile în care credincioşii au îndurat temperaturi peste 30 de grade, pelerinajul s-a încheiat azi, pe ploaie.

Adormirea Maicii Domnului la Moisei, Maramureș

La cea mai veche mănăstire din Maramureş, slujba de Sfântă Mărie a adus aproape 5.000 de oameni. Nimeni nu a purtat mască de protecţie, deşi este obligatorie la adunările religioase.

Tânără în costum popular: Masca nu am purtat-o că nu o suport, dar am încercat cât de cât să repsectăm distanţarea socială ca să prevenim cel mai bine.

Adormirea Maicii Domnului la Curtea de Argeș

La Curtea de Argeş, slujba a fost ţinută în curtea mănăstirii. Pentru a păstra distanţa, înăuntru au fost primiţi doar 750 de credincioşi, adică jumătate din câţi au venit. Câţiva bărbaţi au vrut să sară gardurile, dar jandarmii i-au prins şi i-au urcat în dube.

O femeie s-a dat de ceasul morţii, dar şi-a revenit ca prin minune când a apărut ambulanţa. Şapte persoane au fost amendate după acest incident.

Anul acesta, jandarmii au fost cu ochii pe credincioşi şi nu i-au mai lăsat să întindă mese pe iarbă.

A fost sărbătoare şi în case. Peste 2,2 milioane de români și-au serbat ziua numelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cum au sărbătorit credincioșii Adormirea Maicii Domnului în pandemie