Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mii de elevi dau admiterea la clasa a cincea. Bătălia este acerbă la liceele de top

Mii de elevi dau admiterea la clasa a cincea. Sunt cei care vor să intre într-o clasă specială, organizată într-un colegiu care are şi cursuri de gimnaziu.

de Redactia Observator

la 22.06.2018 , 22:24

Mii de elevi dau admiterea la clasa a cincea. Sunt cei care vor să intre într-o clasă specială, organizată într-un colegiu care are şi cursuri de gimnaziu. Bătălia este acerbă la aceste licee de top. Sunt câte nouă candidaţi pe un loc. De exemplu, la Colegiul Gheorghe Lazăr din Bucureşti sunt 200 de candidaţi.

În toamnă, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr va avea o singură clasă pentru elevii de clasa a cincea. Adică 28 de locuri. 

Ieri fost probele eliminatorii orale, iar astăzi au rămas în cursă 200 de copii care s-au confruntat cu exerciţii destul de complicate la matematică şi au avut nevoie de multă creativitate, să treacă de proba scrisă de limba română.

Vezi și

Mulţi părinţi speră că dacă cei mici sunt ambiţionaţi din clasa a cincea să intre la un liceu de top, atunci vor fi avantajaţi în clasa a noua şi vor rămâne în acelaşi liceu.

Iar statisticile confirmă. La Colegiul Gheorghe Lazăr, cel puţin jumătate dintre elevi termină şi clasa a douăsprezecea în acelaşi loc. 

Trebuie să obţină note peste nouă, pentru a avea o şansă. 

La cererea părinţilor, unele şcoli au început deja să aplice regulamentul european privind confidenţialitatea datelor, aşa că la examenul de admitere de astăzi de la clasa a cincea, pe uşă nu au mai fost liste cu numele şi prenumele elevului, ci din contră, fiecare elev câte un cod specific lui. 

Rezultatele finale vor fi afişate săptămâna viitoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Mii de elevi dau admiterea la clasa a cincea. Bătălia este acerbă la liceele de top